[text]
Täna on

Teisipäeva, 08.03. õhtul kell seitse oodatakse rahvast Viljandi pärimusmuusika aita liugupäeva tähistama.

Rahvakalendri tähtpäevadest on liugu- ehk vastlapäevale jagunud elujõudu rohkem kui paljudele teistele. Seda päeva tavatseb ühel või teisel moel tähistada suurem osa eestlastest, elagu nad siis linnas kivitornide rüpes või ääremaa külas väikeses talutares.

Sel aastal kutsub Eesti Pärimusmuusika Keskus liugupäeva õhtut tähistama Viljandi Pärimusmuusika Aita, mille vahetus ümbruses leidub ohtralt liu laskmiseks sobivaid nõlvasid. Tulge üheskoos sõprade, töökaaslaste või perega - saage osa lustakast liulaskmisest Viljandi lossimägedes ning tehkem seejärel hubases aidas ninad soojaks!

Muhedat vastlajuttu ajavad ja meeleolukat muusikat pakuvad Lõuna-Eesti mägilased Lauri Õunapuu ja Tarmo Noormaa. Terve õhtu vältel ootavad Anneli Lilienthal ja Majalis Mändoja huvilisi käsitöönurka, et üheskoos head soovid paeltesse punuda ning vastlavurri sisse põrisema panna. Päevakohaseid rahvakombeid tutvustab Ene Lukka-Jegikjan.

Korralikule vastlaõhtule kohaselt on võimalik kohapealt osta hernesuppi, seajalgu ja vahukoorekukleid.
Lapsed saab jätta mängutuppa!

3-6-aastastele lastele on sündmuse ajal aida keldrikorrusel avatud mängutuba, mis on avatud ajavahemikus 18.30 - 21.30. Pilet ühele lapsele maksab 2 €, mille saab tasuda sularahas majajuhi juures. Palume haigustunnustega lapsi mängutuppa mitte tuua.

Pilet: 3,5 € / 2 € / kuni 7. aastased lapsed (k.a) tasuta

Allikas: Eesti pärimusmuusika keskus