[text]
Täna on
Homme, esmaspäeval, 08. novembril, alates kl 8 hommikul toimub Rapla maakonnas Kehtna vallas Paluküla hiiemäel aktsioon hiiemäe kaitsmiseks. Paluküla Hiiemäe Hoiu Seltsing kutsub inimesi mäele, et avaldada meelt hiiemäe lõhkumise vastu ning takistada rahumeelselt ebaseaduslike kaevetööde alustamist.

Reedel, 05. novembril saatis Kehtna vald hiiemäele metsatöölised, kes langetasid puid kavandatava suusakeskuse tõstukite trassidel. Esmaspäeval lubas vald saata mäele kaevetöödeks ekskavaatori.  Samas pole veel lõppenud keskuse detailplaneeringu menetlemine. Hiie kaitsjad on esitasid detailplaneeringu kehtestamise otsuse suhtes vaide, mida seni pole arutatud.

Ajalooline Paluküla hiiemägi asub Kõnnumaa maastikukaitsealal. Hiiemäe tipp on võetud muinsuskaitse alla. Hiiemäe nõlvale suurejoonelise suusakeskuse rajamise vastu on sõna võtnud taara- ja maausulised ning kekskonnakaitsjad. Mäe kaitseks keskkonnaministrile saadetud pöördumisega on ühinenud ligi 2000 inimest. Teiste hulgas nimekaid folkloriste, etnograafe ja kultuuritegelasi. Keskkonnaminister Villu Reiljan pole seni maausuliste pöördumistele reageerinud.

Lisateavet Paluküla hiiemäest: http://maavald.ee/maausk.html?op=rubriik&rubriik=45

Lähem teave:

Lembi Sepp
Paluküla Hiiemäe Hoiu Seltsing
56606912
4876709
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.