[text]
Täna on

Kolmapäeval, 11 mahlakuud kell 20.00 – 24.00 toimub Tartus Tiigi seltsimajas (Tiigi 11) Sabatantsu pidu tutvustav õhtu.

Seekordses Tartu tantsuklubis on vähem kui kuu aja pärast toimuvat vana tantsu pidu "Sabatants" tutvustamas Jaan Sarv, Leanne Barbo, Laura Liinat, Kaarel Kõivupuu ja Kristiina Kapper. Esinevad ka teised rahvamuusikud. Valdavalt kõlab kylapidude tantsumuusika 19. sajandi teisest poolest ja 20. sajandi algusest.

Tantsuklubi on koht, kuhu on sobilik tulla koos pere ja sõpradega. Et olemine oleks mõnusam, paluvad korraldajad kaasa võtta kylakosti teelauale ja vahetusjalanõud.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes kylastajatele.


Sabatantsu peost

27.–30. mahlakuud toimub Tallinnas teatri NO99 ruumides (Sakala 3) vana tantsu pidu „Sabatants“. Reedel, 27.04. on kõik oodatud sissejuhatavasse tantsuklubisse; laupäev, pyhapäev ja esmaspäev on aga peol kolm täispäeva, mille jooksul saab nii tantsida, aru pidada kui tantse õppida.

Peo jooksul saavad huvilised kylastada erinevaid õpitubasid: kontratantsud, paarispöörlemine, Eesti erinevate paikkondade tantsud, läti tantsud Valgevene piirialadelt, poola mazurekid ja oberekid, leedu kadrillid.

Hommikuti toimuvad seminarid, kus saavad arutada tantsu ja tantsumuusika yle nii tantsijad kui pillimehed.

Peoõhtud on iseenesestmõistetavalt tantsuklubide päralt, kus saab karata nii päeva jooksul õpitud tantse, kui ka paljut muud.

Rohkem teavet: http://www.sabatants.ee, http://www.facebook.com/sabatants

Piletid eelmyygist

Kõik huvilised on teretulnud!