[text]
Täna on

Laulasmaal toimub teisipäeval ja kolmapäeval, 16.-17.05 rahvusvaheline seminar Kool Metsas, mille eesmärgiks on otsida uusi lahendusi metsanduse kajastamisel kooliprogrammides, samuti vahetada kogemusi metsanduse tutvustamisel.

Läänemere koostööprogrammi raames toimuval kokkusaamisel tutvustavad kaheksa riigi esindajad oma tegevust laste loodusese viimisel ning riikide loodushariduse olukorda, teatas keskkonnaministeerium. Samuti püüavad osalejad välja töötada uusi lahendusi metsanduse ning keskkonnaga seotud teadmiste viimisel õpilasteni.

"Meie tänased keskkonnaprobleemid on seotud väärtushinnangute ja haridusest tulevate arusaamadega. Kool Metsas projekti raames lastele metsade ja looduse tutvustamine on väga oluline, sest loob eeldused, et noor inimene oma ümbrust väärtustab ja kaitseb," lausus abiminister Olavi Tammemäe.

Rootsi arengufondi (SIDA) ja Rootsi metsavalitsuse toetusel teostatud projekti korraldavad Eesti Metsatööstusliit, Eesti Koolimetsade Ühendus ja Keskkonnaministeerium.