[text]
Täna on

Inkade liukivi. Autor: Tauri Tampuu
Inkade liukivi. Autor: Tauri Tampuu
Käimasoleva Maavalla hiite kuvavõistluse peaauhinda suurendati enam kui kaks korda ning nyyd ootab võitjat senise 400 euro asemel 1000 eurone autasu. Auhindade hulka lisandus ka hõimurahvaste pyhapaiga eriauhind suurusega 300 eurot.

Kuni 31.10.2014 toimuvale hiite kuvavõistlusele on oodatud fotod hiitest ja teistest ajaloolistest looduslikest pyhapaikadest. Võistluse eesmärk on väärtustada ja tutvustada haruldaste looduslike pyhapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende hetkeseisund ning suunata inimesi pyhapaikasid kylastama ja hoidma.

Tänavu seitsmendat korda toimuvale võistlusele võib saata nii Maavallas kui ka laias ilmas tehtud ylesvõtted. Eriliselt on oodatud hõimurahvaste pyhapaikade pildid. Looduslikke (mitte ehitatud-rajatud) pyhapaiku leidub paljudel põlistel rahvastel, s.h meie hõimurahvastel.

Osa võtma on oodatud igas eas hiiesõbrad. Lisaks yldisele (1000 eur) ja noorte (200 eur) rahalisele peaauhinnale jagatakse välja terve rida eriauhindu Loodusajakirjadelt, Keskkonna- ja Muinsuskaitseametilt, ERMilt, ansamblilt Metsatöll jt.

Võitjaid autasustatakse 29.11. Tartus toimuval Hiie väe tunnustamise syndmusel.

Aadressil www.maavald.ee/kuvavoistlusedsaab tutvuda võistluse eeskirja ning käesoleva ja eelnevate aastate võistlustöödega, otsida lisateavet ning laadida yles oma võistlustööd.


Hiite kuvavõistlust korraldavad Maavalla koda, Hiite Maja SA ja Tartu ylikooli looduslike pyhapaikade keskus.

Kuvavõistlust toetavad: Eesti Kultuurkapital, Kehrwieder, Loodusesõber, Eesti Loodus, Uma Leht, Looduse aasta foto, Muinsuskaitseamet, Keskkonnaamet, Eesti Rahvaluule Arhiiv, Eesti Rahva Muuseum, Võro Instituut, Eestimaa Looduse Fond, Kalevipoja Koda, Metsatöll, Krautmani tervisekool ja Tihuse hobuturismitalu.