[text]
Täna on

26.03. kl. 11.15 TV3: Tasakaal (kordus).
Saatelõik: Tarbimisyhiskond ja heaoluriik, arenenud yhiskond ja demokraatlik valimiskord - kõiki nimetatuid võib omistada Eestile ja eestlastele. Ehk on aeg mõelda natuke kaugemale. Ja lisaks säästvale tarbimisele teha seda ka õiglaselt. Räägime Õiglasest Kaubandusest.

27.03. kl. 11.40 ETVs: Osoon (kordus).
Emajõe suudmes asub omapärane Praaga asula, kus kevadeti on sõna otseses mõttes vesi ahjus. Kuna talvel pääseb siia vaid jääteed mööda, siis kasutasime ära viimase võimaluse ja läksime vaatama jääalust mõrrapyyki. Kalapyygioskusi antakse edasi põlvest-põlve ja Evald Kõiv on juba neljandat põlve kalur. Jääalune mõrrapyyk käib ysna vanaviisi ja ega vahendidki suuresti erine vanaisa omadest. Eesti mandriosa kõige põhjapoolsem punkt on Purekkari neem, mis kuulub Lahemaa Rahvuspargile. Milline näeb välja Purekkari neem talvel ja milliseid matkaradu siia plaanitakse - seda uurivad Sven Paulus ja Kristjan Kaljund. Eru lahe rannakyladest on kirjutanud raamatu tuntud linnutundja Linda Metsaorg.

27.03. kl. 14.40 ETVs: Elolinõ: Ehituskunst (kordus).
Yks õige eesti mees pyyab ikka oma kätega kodu ehitada. Margus Palolill leidis Setumaal vana maja, mida nyyd korda teeb. Lisaks palkidest elumajale tahaks ta taastada ka savist laudahoone, kuid see võtab rohkem aega. Marko Kikas on aga valmis Contrale õpetama, kuidas savist elumaja ehitada ja mida selle juures veel vaja on. Saade on osa programmist "Lõuna-eesti keel ja kultuur".

27.03. kl. 17.05 Vikerraadios: Võrokeelsed uudised.

29.03. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

29.03. kl. 23.45 ETVs:  Kaleva hääled (Eesti Telefilm 10199 (1986)).
Film jaguneb mõtteliselt kolme ossa. Esimeses jälgitakse mälu osa kultuuris Kalevaeelsel ja –järgsel ajal. Rahvalaulud on salvestatud 10198. aasta (1985) uurimisreisil Karjala ANSV-s ja Handi-Mansi autonoomses ringkonnas. Teises tehakse kaasa Elias Lönnroti uurimismatk Eestis, mis on esitatud tema päeviku põhjal, mille avastas Heldur Niit Soome Kirjanduse Seltsi arhiivis 10198. aastal. Lönnroti märkmeid loeb Mikk Mikiver. Kolmandas osas elustatakse sooraua valmistamise rituaal (juhendas Arvi Lauringson). Kõlab Veljo Tormise “Raua needmine” Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses. Arbuja – Tõnu Kaljuste, vana sepp – Heino Müller, noor sepp – Sulev Teppart. Liikumise seadis Mai Murdmaa. Stsenarist ja režissöör Lennart-Georg Meri, operaator Ago Ruus, kunstnik Epp-Maria Kokamägi, helilooja Lepo Sumera, toimetaja Enn Vetemaa.

30.03. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

30.03. kl. 19.30 ETVs: Elolinõ: Ravitsemine
Kui juba esimeste haigusemärkidega appi võtta see, mis tuleb maast, taimedest ja puudest, siis on lihtne terveks saada. Irje Karjus ehk Metsamoor teab, mida sisse võtta ja mida peale määrida. Contra saab abi oma haigele kurgule ja õpib ka ise tarkusi juurde. Mesinik Rainer Kinsigo teab aga mõndagi mesilaste nõelamisest ja kuidas see tervisele mõjub. Saade on osa programmist "Lõuna-eesti keel ja kultuur". Saatejuht Contra, režissöör Juho Jalviste, operaator Arvo Mägi, toimetaja Grethe Rõõm, helirežissöör-valgustaja Sten Arvi, monteerija Ahti Tubin, produtsent Tiina Rebane.

30.03. kl. 21.00 Klassikaraadios: Folgialbum: Karula laulud   
Karula kihelkonna laulud vanadelt heliplaatidelt ja praegustelt lauljatelt. Laulavad vanad laulikud, Väike Hellero, Liinatsuraq ja Ütsiotsõ. Album tehti eelmisel aastal. Tutvustab Leanne Barbo

30.03. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

31.03. kl. 16.00 TV3: Tasakaal.
Saatelõik: Milline paistab Tallinn väljaspoolt tulijale? Kui kutsuvad on pealinna väravad? Või on see linn, mis tervitab oma kylalist lõputu ussina looklevate kaubarongide ja naftamahutitega? Kui kaugel on plaan suunata ohtlikud veosed kesklinnast kaugemale? Ja kui, siis kuhu?

31.03. kl. 16.15 ETVs: Inemiste piir (Eesti 10219 (2006)).
Maailmas on yksainus paik, kus Eesti Vabariigi, Läti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piirid kokku saavad. See on Parmu nukk, kust filmitegijad alustasid 10217. aasta varakevadel teekonda Valga suunas. Režissöörid Aivo Spitsonok ja Vahur Laiapea, toimetaja Juhani Püttsepp, teksti loeb Lembit Eelmäe. Tootja Ikoon.

31.03. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

01.04. kl. 10.00 Kuku raadios: Keskkonnatelk.

01.04. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat. Kass - tuntud ja tundmatu. Kordus kl. 23.05.