[text]
Täna on

t_06vi20_161Vaike.gifHomme, 13.09. arutatab Riigikohus Härjapea koja kassatsioonikaebust Kunda hiiemäe tuulepargi kysimuses. Hagejat ja teisi asjaosalisi Kunda Linnavolikogu ja hiiemäele ehitada soovivat Oceanside OY-d kohale ei kutsuta, kuna asja menetlus on kirjalik.


Härjapea Koda vaidlustas Kunda Linnavolikogu aasta eest kehtestatud detailplaneeringu eelmisel sygisel. Planeeringuga  nähakse ette Kunda Hiiemäele kahe elektrituuliku, parkla ning teede ja elektrivõrgu rajamine. Kavandatavad tegevused rikuvad oluliselt hiit kui kultuurimälestist ja muudavad võimatuks selle kasutamise pyhapaigana.

Kunda hiiemäest

t_Palukyla6.gifTallinna Ringkonnakohtus on homme arutusel kohalike elanike apellatsioonikaebus Kehtna vallavolikogu otsuse suhtes rajada Palukyla hiiemäele ja selle kõrvale puhke- ja spordikeskus. 

Kohalikud elanikud vaidlustasid Kehtna vallavolikogu kehtestatud detailplaneeringu 2004. a. hilissygisel. Planeeringuga kavandatakse Kõnnumaa maastikukaitsealal asuvale hiiemäele ja selle kõrvale suusatõstukeid ja laskumisradu, kunstlumetootmist, staadione, motelli, parklaid jm.

Tallinna Ringkonnakohtu istung toimub 13.09. algusega kl 11.00 Tallinnas Pärnu mnt 7 saalis 202.

Palukyla hiiemäest


Maavalla koda