[text]
Täna on

Porikuu teisel nädalavahetusel, 09. - 10.10. toimub Värskas esimene seto leelo teaduslik nõupidamine, mis annab põhjaliku ylevaate setu leelo minevikust, olevikust ja tulevikust.

Põhiettekannetena on oodatud setu leelo käsitlused eri vaatenurkadest.

Eraldi osades käsitletakse noorte uurimistöid ning muid olulisi setu teemad, eelistatavalt vaimsest pärandist.

Põhiettekanded koondatakse kogumikku, mis avaldatakse edaspidi kas trykisena või võrgus.

Töökeeled on setu ja eesti keel.

Osalemissoovist palutakse teatada hiljemalt 21.09. teadusnõukogu koordinaatorile Helen Alumäele.

Ettekannete pikkus on 20 minutit + 5 minutit aruteluks. Lisaks suulistele ettekannetele on teretulnud seinaettekanded. Esineda soovijatel palutakse sygiskuu 15. päevaks saata ka oma ettekande teesid (kuni 500 tähemärki) yhes konverentsi töökeeles.

Teeside põhjal valib ettekanded välja konverentsi komitee ning teatab oma otsusest hiljemalt 25.09.

Kirjas palutakse märkida, kas syndmusel on kavas viibida yks või kaks päeva ja kas majutust on vaja. Osavõtt on tasuta, ööbimisvõimalusi ja võimalikku omaosalust täpsustakse järgmises ringkirjas. Osalejatel tuleb tasuda söögikordade eest.

Syndmuse myygiletti on võimalik myyki anda Setumaa-teemalisi teavikuid (raamatuid, heliplaate jms). Toimub ka leelokoore tutvustav näitus. Kooridel palutakse selleks ette valmistada plakatisuurune ylevaade oma koorist (ajalugu, liikmed, kuvad, esinemised, plaadid jm huvipakkuv). Vajadusel võib abi kysida korraldajatelt (nt muuseumidelt).

Syndmuse korraldab Setumaa teadusnõukogu koostöös Setumaa Valdade Liidu, Seto Leelotarku Kogo ja Setumaa muuseumidega.

Syndmuse järgmine ringkiri koos esialgse kavaga saadetakse osavõtusoovist teatanutele sygiskuus. Syndmusele on kutsutud kogukonna liikmed, teadlased, lauljad ja kuulajad, vanad ja noored.

Kysimustele vastab ja osalejad paneb kirja:
Helen Alumäe, Setomaa teadusnõukogust
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. +372 52 94 033
postiaadress Setomaa Valdade Liit, Obinitsa, Meremäe vald, 65301, Võru maakond