[text]
Täna on

09. - 10. kooljakuud toimub Põlvamaal Moostes meestele mõeldud pärimuselma koolitus. Meie rahvakalendris ja elmas laiemalt on teatud ajad ning valdkonnad yksnes naiste või meeste pärusmaa. Näiteks mardisanditamine on põliselt meeste ettevõtmine. Kevad-talvised tähtpäevad on aga suuresti pyhendatud naistele. Ka argisemad tööd-toimetused on meestel-naistel osalt erinevad. Seepärast on ka rahvaelm meeste ja naiste jaoks lähemalt uurides erinev.

Kahepäevasel koolitusel juhatavad pärimuseuurijad ja -kandjad mehi meestepärimuse juurde ning uurivad, kuidas olla mehena esivanemate tavade ja maailmavaate kandja. Argo Moor kõneleb tavadest kui sellistest minevikus ja tänapäeval. Madis Arukask tutvustab sygistalviseid sanditamisi ning viib mehed Mooste vahele mardisanti. Ahto Kaasik kõneleb loomade seotusest rahvakalendriga, hingedeajast ning pyhapaikadest. Kavas on ka pyhapaikade kylastus.

Syndmuse korraldab Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu Koolituskeskus.

Osalemiseks kirja panemne ning lähem teave:
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel 56240043