[text]
Täna on

28.02. kl 19.55 ETV2: Hoia, mida armastad!: Kalad.

28.02. kl 20.05 ETVs: Osoon.
Talvine aialindude loendamine on Euroopas väga menukas. Viimased kaks talve on neid vaadeldud ka Eestis. Linnud koonduvad talvel toidukohtade lähedusse ja nii saab söögimaja juures nende askeldamist jälgida ning samas ka teadusuuringu jaoks nähtud linnud kirja panna.
Tegija Sven Paulus, saatejuht Vladislav Korþets.

28.02. kl 23.05 ETV2: ehh, uhhuduur 2: Viimane osa.
ehh, uhhuduur sõpruskond on jälle ratastel, et teel ymber maakera jupike edasi liikuda. Edasi sealt, kus viis aastat tagasi pidama jäädi - plaaniga Kathmandust kuidagi Teherani jõuda. Ratastel ja käpuli. Rattad all ja peal. Läbi Nepaali, India, Bangladeshi, Pakistani, Afganistani ja Iraani. Veidrad lood ja kaugete kantide inimesed läbi 6 ratturi sekelduste oma rataste ja iseendaga.

28.02. kl 23.35 ETV2: Võimsad loodusnähtused, 4/ 6: Suur kalapyyk.
Suur delfiinide, haide, vaalade, merikarude ja suulade armee pyyab igal talvel miljardeid sardiine Lõuna-Aafrika tipus, kus kohtuvad Atlandi kylm ning India ookeani soe vesi. Ka inimene ei jää kalapyygist kõrvale. Ent viimastel aastatel on sardiini tulek muutunud ettearvamatuks. Kui peaks juhtuma, et kala ei tulegi, läheb paljude loomade elu väga raskeks.

01.03. kl 08.30 ETV2: ehh, uhhuduur 2: Viimane osa.

01.03. kl 12.30 Kadi raadios. Muhu uudised.

01.03. kl 17.05 Vikerraadios: Mulgikeelsed uudised.

01.03. kl 19.55 ETV2: Hoia, mida armastad!: Madalsoo.

01.03. kl 23.40 ETV2: AegRuum Nähtamatud maailmad, 3/ 3.
Kolmandas osas avanevad meid ymbritsevate tillukeste maailmade saladused, mis tõendavad, et väike pole yksnes kaunis, vaid võib olla ka ylivõimas. Silmale nähtamatud muutused jääkristallis võivad vallandada lumelaviini, aevastusel linnalähirongis võivad olla hirmuäratavad nähtamatud tagajärjed ja ysna tavalise ilmega taim võib varjata oma pinnal hämmastavat saladust, mille kõrval on isegi Kuu peal kõndimine turvalisem. Filmi juhatab sisse Tartu ylikooli fyysikaprofessor Jaak Kikas, keda kysitleb Aivi Parijõgi.

02.03. kl 18.25 ETV2: Looduselust, 11/ 16.
Otto ja Eik meenutavad yheskoos möödunud lõbusat loodusesuve ja leiavad, et talv on yks äraytlemata igav aeg, kus on ainult lumi ning lumi ja teha ei saa midagi. Johanna päästab mehikesed piinast ja annab neile yhe kavala joonistamise mõistatuse. Ennäe elukat, keda tuleb kohe Muraste metsa otsima minna! Metskitse radadel on teejuhiks seekord Val Rajasaar.

02.03. kl 19.55 ETV2: Hoia, mida armastad!: Allikad.

03.03. kl 07.55 ETV2: Looduselust, 11/ 16.

03.03. kl 10.00 Kuku raadios: Loodusajakiri.
Kordus kl 21.30.

03.03. kl 19.55 ETV2: Hoia, mida armastad!: Vähid.

04.03. kl 17.05 Vikerraadios: Kihnukeelsed uudised.
Kordus kl 00.00.

04.03. kl 19.55 ETV2: Hoia, mida armastad!: Agusalu looduskaitseala.

04.03. kl 22.30 ETV2: Võimsad loodusnähtused, 5/ 6: Suur yleujutus.
Igal sygisel täidavad Angola mägismaal maha sadanud vihmad Okavango jõe veega. Kulub mitu kuud, enne kui vesi jõuab deltasse ja ujutab yle kuivad Kalahari tasandikud, muutes need lopsaka taimestikuga märgalaks. Kohe täitub Okavango delta loomadega. Siin on elevandid, kahvripyhvlid, jõehobud, sebrad, kaelkirjakud, pikksaba-vohlud, krokodillid, lugematu hulk kalu ja tuhandeid linde. Ka lõvide näguripäevad saavad otsa.

05.03. kl 09.05 ETV2: Osoon.
Kyttejõu-teema muutub yha kuumemaks. Taimne kyttejõud on tõsiselt päevakorras, kerkivad uued tuulikud ja hoogu võtab biodiisli tootmine. Põlvamaa teraviljakasvataja Jaanus Hakk on avastanud, et tegelikult võiks meie ahjusid kytta hoopis teraviljaga. Praegune majandus on loonud olukorra, kus leivavilja toome sisse Ukrainast ja oma vilja põletame ahjus. Hanikase alevikus Mäe-Haki talus käis Kristo Kiiker.
Suur-kirjurähnist räägib Rein Maran.
Moekunstnik Reet Ausi loodussõbralik ja säästlik eluviis avaldub kõige otsesemalt tema loomingus. Kunstniku mõtteid loodusest ja loodusega koosolemisest. Kadri Hinrikus teeb Reedaga väikese matka.
Kordus kl 15.55.

05.03. kl 13.05 Klassikaraadios: Folgialbum. Maailma hällilaulud.
Tõnu Raadiku laule maailma erinevate maade hällilaulude sõnadel esitavad autor, Heiti Kender, Andero Ermel ja Kelli Piksar, kitarri soolosid mängib Are Jaama, muid pille Tõnu Raadik. (Tõnu Raadik 2010).

05.03. kl 14.00 Kuku raadios: Ilmaparandaja.
Kordus kl 20.00

05.03. kl 17.30 Kuku raadios: Loodusajakiri, kordus.

05.03. kl 18.40 ETVs: Tammiehitajad.
National Geographic esitleb: Yks kobraste tähtsamaid töid on tammi ehitamine ja selle korrashoidmine. Kobraste ehitustöödest tõuseb tulu paljudele loomadele, sest nad loovad uue elukoosluse, kus teistel liikidel on hea ja turvaline paarilist otsida, pesa punuda ning peret kasvatada. Filmis jälgitakse kahe koprapaari elu Põhja-Ameerika Kaljumäestikus. Yks paar on juba aastaid koos elanud ja nende ettevõtmised sujuvad ladusalt. Teisel paaril, kes alles alustab kooselu, on vähe kogemusi. Nad jäävad ajahätta ja tekib kahtlus, kas neil ikka õnnestub oma iseseisva elu esimene talv yle elada.

06.03. kl 08.40 ETV2: Osoon.
Eestimaa talvele annavad värvi kaks väga uhke sulestikuga lindu - jäälind ja ohakalind. Tuisuse talveilmaga võib ohakalindu kohata lume all olevatel umbrohupõldudel või aianurka jäänud ohakatuttidel toidupoolist otsimas. Tema punane nägu, musta ja kollasega kirjatud tiivad ning helehalli ja pruunikirju kõhualune teevad ta väga silmatorkavaks. Ohakalindu jälgis Remek Meel.
Tartumaal, kunagises vanas lehmalaudas, tegutsevad nyyd usinad vihmaussid, kes toodavad väärtuslikku mulda.
Sellel talvel räägitakse jälle ummuksisse jäänud järvedest ja kalade surmast. Miks järved jäävad ummuksisse? Mida saaks inimene teha hapnikupuuduse leevendamiseks?
Kordus kl 15.00.

06.03. kl 12.55 ETVs: Tammiehitajad.
National Geographic esitleb: Yks kobraste tähtsamaid töid on tammi ehitamine ja selle korrashoidmine. Kobraste ehitustöödest tõuseb tulu paljudele loomadele, sest nad loovad uue elukoosluse, kus teistel liikidel on hea ja turvaline paarilist otsida, pesa punuda ning peret kasvatada. Filmis jälgitakse kahe koprapaari elu Põhja-Ameerika Kaljumäestikus. Yks paar on juba aastaid koos elanud ja nende ettevõtmised sujuvad ladusalt. Teisel paaril, kes alles alustab kooselu, on vähe kogemusi. Nad jäävad ajahätta ja tekib kahtlus, kas neil ikka õnnestub oma iseseisva elu esimene talv yle elada.

06.03. kl 20.00 Klassikaraadios: Folgialbum. Vozveselimsja / Rõõmustagem.
Ukraina rahvaviise esitavad Tjetjana Setðina viiulil, Svitlana Ðavalejeva vioolal, Tetjana Levtðenko tðellol ja Alla Bakulenko bandural (ukraina lautolaadsel pillil). Grolis 2003.