[text]
Täna on

t_KarilatsiPlakat_vaike.gifKarilatsis Põlvamaa talurahvamuuseumis avati eile looduslike pyhapaikaede kuvanäitus, mis jääb avatuks sygiseni.

Näitus annab ylevaate eri laadi pyhapaikadest ning nendega seotud loona- ja elmapärandist. Välja pandud ylesvõtted ja lisatud allkirjad on omamoodi värav meie maa ja rahva mõistmise juurde. Igal pyhapaigal on jutustada oma lugu meie minevikust, olevikust ja ilmselt ka tulevikust.

Maailma Looduse Fondi (WWF) ja Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) hinnangul on looduslikud pyhapaigad maailma ja samuti Eesti vanimad looduskaitsealad. Hiisi, pyhi puid, kive ja lätteid on varem hoitud igas kylas ning nende paikadega on otseselt seotud meie kui yhe soome-ugri põlisrahva juured. Tänase Eesti maastikuline mitmekesisus ja elurikkus ning vaimupärand on jõudnud meieni osaliselt pyhapaikades ja pyhapaikadega seoses.


Näitusel välja pandud kuvad on teinud Auli Kytt, Tiit Kaasik, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Allkirjad koostas Ahto Kaasik. Näituse seadis kokku Elo Liiv Maavalla kojast.

Rändnäitus on varem yleval olnud Põlvas, Võrus, Tartus, Kuressaares, Tallinnas, Kundas, Viljandis jm.

Näitus on Põlva talurahvamuuseumi koolihoones avatud 15.05.-30.09. iga päev kell 9.00-18.00.

Lisateavet:

Põlva talurahvamuuseum 

Pyhapaikade näitus