[text]
Täna on

t_vadjasonad.gifEesti Keele Sihtasutuses algas tuleva aasta sydakuus väikese trykiravuga ilmuva vadja keele sõnaraamatu ettetellimine, teatas Eesti Keele Instituut.

Sõnaraamatu hind on 70 eurot. Tellitud raamatu saab kätte Ateena raamatupoest või postiga – sel juhul lisanduvad tellimishinnale postikulud. Ettetellimine lõpeb jõulukuu teisel päeval.

Uus yheköiteline toimetatud ja parandatud sõnaraamat on Eesti Keele Instituudi vadja keele uurijate pikaajalise töö tulemus. Sõnaraamatu koostamist alustati 1959. aastal. Algselt ilmus sõnaraamat seitsmes pehmeköitelises vihikus.

Ainulaadsel sõnaraamatul on lisaks vadja-eesti-vene sõnastikuosale nii põhjalik saatesõna eesti ja vene keeles kui ka eesti-vadja ja vene-vadja register, kokku 1824 lk. Raamatus on uus vadjakeelsete kohanimedega vadja asustuse kaart.

Selle sõnaraamatu kohta on kirjutatud, et "vadja sõnaraamat pole lihtsalt sõnaraamat, see on kunstiteos" (Kristiina Ross) ning "vadja keel on suurem kui rahvas ise" (Jüri Viikberg).

Vadja keel on eesti keele lähim sugulaskeel, mida Vadjamaal kõneleb veel vaid 68 inimest. Viimased vadja kylad on jäänud Ust-Luga sadama ja Sosnovõi Bori aatomielektrijaama ning Tallinna-Peterburi raudtee vahele.

Ettetellimine:
Eesti Keele Sihtasutus
Raamatukauplus Ateena
Roosikrantsi 6, 10119 Tallinn
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
6446067

Uudise allikas: Fenno-Ugria