[text]
Täna on

t_maris.gifEsmaspäeval 06. porikuud algusega kl 18.00 toimub Tallinnas Pegasuse kohvikus reisijutuõhtu “Teekond Mehhiko põlisrahvastega”.

Maris Kilk  näitab pilte ja jagab muljeid Mehhikos kohatud põlisrahvaste elust ja nende suhetest loonaga. Kuus kuud kestnud rännakul tutvus Maris põlisrahvastega nagu otomid, purépechad, nahuad, mayad ja huicholid.

Huvi korral näidatakse tõsielufilmi huicholide kombekohasest palverännakust kõrbesse, kus kasvavad pyhad peyote kaktused ja elavad jumalad (Wirikuta, 1976).

Kas teate, et Mehhikos elab miljoneid põlismaalasi, ehk indiaanlasi -  hulk põliseid rahvaid erinevate keelte ja elmadega? Kas teate, et Mehhiko põlisrahvad, kes rohkem, kes vähem on sarnaselt meile säilitanud oma põlise loonausu? Kas teate, et sealsed pyhad saunad on väga sarnased meie vanadele koobassaunadele? Neist ja paljudest muudest põnevatest asjadest saab jutuõhtul kuulata ja lisa kysida.

Maris Kilk on EVT Põlisrahvaste Sihtasutuseses töötav hispaania filoloog, kes võttis järjekordse reisi armastatud maale ette eelmise aasta jõuludest käesoleva aasta suveni. Maris Kilk on õppinud mitmete Mehhiko põlisrahvaste keeli ja elma ning keskendunud filoloogina nende luules väljenduvale põlisele omailmale.

Syndmuse korraldavad EVT Põlisrahvaste Sihtasutus ja Härjapea koda.

Õhtu toimub Pegasuse kohviku kolmandal korrusel Harju tn 1.
Syndmus on tasuta, kõik huvilised on oodatud.

Pilt: Maris Kilk eelmise aasta Seto Kuningriigi päeval haanimeeste kojas koos sapoteegi teadmamehe Seenemehega.

Maavalla koda