[text]
Täna on

23. mahlakuud, algusega kl 12.00 saab Tallinnas Eesti Vabaõhumuuseumis taas kuulata loengut sarjast "Avatud maastikud". Seekord on kõnelejaks Hendrik Relve ja teemaks "Puude juurde".

Metsad ja puud on olnud läbi aegade Eesti maastike pärisosaks. Millistena peegelduvad puud meie rahva keeles ja meeles? Kui palju ammusest puudeaustusest ja n.ö. puuajastu tarkustest on kandunud tänasesse päeva? Selle yle arutleme juba eeloleval pyhapäeval Kuie koolis slaidiprogrammi vaadates, vanu puuesemeid uurides ning looduses – muuseumi maa-alal – elavate puudega tutvust tehes.

Loengust osavõtuks tuleb endast teada anda Kuie kooli juhatajale Triin Siinerile: tel. 654 9126, 518 4822, e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Lektor Hendrik Relve nimetab end ise meeleldi loodusemeheks. Olulisemad tegevus- ja huvialad: bioloogia, folkloristika, loodusfotograafia, folklaul, loodusereisid. Hendrik on tegelenud yle paarikymne aasta loodushariduse edendamisega Eestis ning esinenud meedias mitmesuguste looduseteemaliste artiklite ja saadetega. Tema sulest on ilmunud 8 looduseteemalist raamatut.

Loengusarja ”Avatud maastikud” kuulajad saavad osa avatud aruteludest, kus erinevad teemad vahelduvad kui yksteisest välja kasvavad maastikud.