[text]
Täna on

Ateena kohus otsustas, et Vana-Kreeka jumalate nagu Zeus, Hera, Hermes ja ylejäänute kummardamise keeld tuleb tyhistada, vahendas ajaleht Postimees.

Vanade jumalate austajad loodavad, et neil on varsti ametlikult õigus 12ne Olympose mäel elava jumala poole kummardada.

«Soovime, et meie usku tunnustaks ka Kreeka valitsus. Kavatseme nii parlamendile kui ka Euroopa Liidu institutsioonidele esitada palve, et saaksime palvetada sellistes vanades kohtades nagu Akropol, saada oma surnuaiad ning kui vajalik, siis uuesti põletada juba kaua aega tagasi surnud inimeste maiseid jäänuseid,» ytles yks selle usu esindaja Vasilis Tsantilas.

Põliste jumalate kummardajate sõnul on juba nende liikumisega liitunud peaaegu 2000 kreeklast.

42aastane IT asjatundja Vasilis Tsantilas jõudis Kreeka vanade jumalate juurde pärast seda, kui ta oli katsetanud nii budismi, taoismi ja islamiga.

Kuid Kreeka ortodoksne kirik syydistab  paganlike jumalate poole kummardajaid aga ebajumalakummardamises ja myrgitavas new Age`i teguviisis.

«Ebajumalate kummardajad on lihtsalt käputäis õnnetuid, kes pyyavad surnud religiooni yles äratada ning tuua tagasi kunagise pimeda ajastu meelepette,» ytles Kreeka vaimulike kogukonna juht Eustathios Kollas.

Peaaegu 98 protsenti kreeklastest kuulub Kreeka õigeusus kirikusse ja teised religioonid, välja arvatud juudi usk ja islam, on keelatud.


Postimees