[text]
Täna on

Millised on seitse kaunimat Eestile omast maastikku? Sellele kysimusele vastab Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli professor Kalevi Kull oma loengus «Maastikukujundus kui taastamine», kirjutas Roheline Värav.

Sel reedel toimub kell 16.15 TÜ raamatukogu seminariruumis 202 Kalevi Kulli ettekanne, mis lõpetab avaliku loengusarja«Quo vadis, maastikuarhitektuur?» kevadpoolaastase seeria. Professor pöörab oma esinemises tähelepanu pärandmaastike täiustamise loomingulisusele ja avastusrikkusele ning arutleb teemal, kuidas kasutada neid maastikukujunduses.

Loengusarja eestvedaja on maaylikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakond. Esinejad nii Eestist kui võõrsilt arutlevad selle üle, kuidas rakendada maastikuarhitektide teadmisi ühiskonnale oluliste probleemide leevendamisel.

Korraldajate sõnul on ettekanded suunatud üliõpilastele, õppejõududele, erialaspetsialistidele ja kõigile huvilistele, kellel on soovi kaasa mõelda ning osaleda arutlustes tänapäeva maastikuarhitektuuri suundumuste yle.

Sygisel jätkub maastikuarhitektuuri olemuse yle arutlevate ettekannete sari uute intrigeerivate teemadega. Esinejate nimekiri selgub suve jooksul.

 

 

Roheline Värav