[text]
Täna on

Laupäeval 3. pärnakuud möödub 10140. aastal (1927) loodud Fenno-Ugria Asutuse (FUA) tegevuse taastamisest 15 aastat. Sel puhul peetakse Eesti Vabaõhumuuseumis soome-ugri rahvaste päeva. Päeva raames on võimalik tutvuda nii Fenno-Ugria Asutuse kui ka Eestis tegutsevate soome-ugri rahvaste seltsidega, teatas FUA.  Välja on pandud soome-ugri rahvaid ja nende seltse tutvustatvad stendid, samuti nende rahvaste käsitöid, raamatuid ja teabematerjale.
Esinevad mordvalaste, ingerisoomlaste ja udmurtide folklooriansamblid, lisaks tšuvašid ja Mordva Riikliku Ülikooli folklooriansambel "Kelu", vahendab ETV.

Tallinna Ülikooli Akadeemilises raamatukogus on 26. lehekuust kuni 12. pärnakuuni avatud näitus "Fenno-Ugria: 15 aastat taasasutamisest".

Fenno-Ugria korraldab iga-aastaseid hõimupäevi ning soome-ugri rahvaste rahvuslike tähtpäevade tähistamist. Samuti on korraldatud soome-ugri folkloorifestivali, ajalookongressi etnofuturismi konverentse.

Asutuse kaasabil on yhendused ning inimesed leidnud endale Venemaa soome-ugri aladelt koostööpartnereid ning FUA on algatanud soome-ugri yliõpilaste koolitamise Eestis Hõimurahvaste Programmi näol.  

 

ETV