[text]
Täna on

MTÜ Viru-Nigula Hariduse Selts andis välja Mahu (Viru-Nigula) kihelkonna naiste rahvariiete mustrivihiku, teatas selts.

Mustrivihikus avaldatud rahvarõivamustrite näol on tegemist uudse komplektiga Mahu kihelkonna naiste rahvariietest, mille juures on kasutatud ka seni trükis avaldamata mustreid.

Vihik on mõeldud kõikidele Mahu kihelkonnast pärit või seal elavatele rahvariidehuvilistele, kes soovivad endale ise rahvariideid õmmelda. Mustrivihikus on ära toodud rahvarõivaste õmblemiseks vajalikud lõiked, tööjoonised ning mõõdud.

"See on yks Eesti esimesi omalaadseid trykiseid ja selle eesmärgiks on populariseerida rahvariiete õmblemist ning nende kandmist," märkis Viru-Nigula Hariduse Seltsist Ene Ehrenpreis.

Raamatu autor on nahakunstnik Signe Taremaa. Mahu kihelkonna naiste rahvariiete mustrivihik oli Taremaa lõputöö Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse juures.

Trykis on saadaval Eesti Käsitöö kauplusest (Pikk 22) ja Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskusest (Vilmsi 55) Tallinnas ning Viru-Nigula Koduloomuuseumis. Samuti saab seda tellida Viru-Nigula Hariduse Seltsist.

MTY Viru-Nigula Hariduse Selts taasasutati 10216 aastal (2003). Seltsi eesmärgiks on rikastada kodukandi haridus- ja kultuurielu. Rahvakultuuri järjepidevuse säilimiseks korraldatakse näitusi, rajatakse matkaradu ja inventeeritakse arheoloogiamälestisi.