[text]
Täna on

Valitsus kiitis eilsel istungil põhimõtteliselt heaks maa-arhitektuuri ja -maastike uurimist ja hoidmist koordineeriva arengukava aastateks 2007-2010, teatas Eesti Päevaleht.

Arengukava töötas välja kultuuriministeerium, arengukava eesmärk on põliste taluehitiste ja maastike omapära säilitamine, uurimine ja väärtustamine.

Kultuuriministeeriumi esitatud arengukava sihiks on tegeleda omavalitsuste ja nende kõrval maaehituspärandi omanikega ning yhiskonnaga laiemalt. Arengukava pöörab suurt tähelepanu Eesti kõige algupärasemale ja ainulaadsemale ehitisetyybile – rehemajale.

Arengukava on koostatud kultuuriministeeriumi algatusel ja yldjuhtimisel, koostöös Eesti vabaõhumuuseumi, muinsuskaitseameti, Tallinna ylikooli ökoloogia instituudi ning Tartu ylikooli Viljandi kultuuriakadeemiaga. Lisaks loetletutele on kaasatud haridus- ja teadusministeerium, keskkonnaministeerium, põllumajandusministeerium, siseministeerium, Eesti rahva muuseum, Eesti kunstiakadeemia, Tallinna tehnikakõrgkool. Arengukava täitmise eest hakkab vastutama kultuuriministeerium ning elluviimist koordineerima Eesti vabaõhumuuseum.