[text]
Täna on

04.09. kl. 23.05 Vikerraadios: Eesti lugu, kaitseryyd. Ain Mäesalu, Piret Kriivan.

05.09. kl. 11.50 ETVs: Osoon: Hallhaigur. Mured ulukijahindusega. Tõnu Kaljuste ja Naissaar. (ETV 10218)
Loodusega on nagu inimestega: läbisaamine sõltub suhtlemisest. Dirigent Tõnu Kaljuste arvates nõuab merega suhtlemine suurt diplomaatiat. Mere hinge tuleb tunda. Et Tõnu merega heas läbisaamises on, seda koges Osooni võttegrupp kõikide meeltega, kui tormisel merel kursi Naissaare peale võtsime. Tõnu Kaljuste sõnul loob Naissaare loodus hea tausta kunsti tegemiseks ja vastuvõtmiseks, annab võimaluse keskenduda. Dirigent Tõnu Kaljustega kohtus Kadri Hinrikus. Põneva pildi hallhaigrute toimetamistest toob vaatajani Remek Meel. Kristo Kiiker tegeleb "ulukinuhtlusega" mitme kylje pealt. Režissöör Jaanus Nõgisto, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

05.09. kl. 17.05 Vikerraadios: mulgikeelsed uudised

06.09. kl. 19.05 Klassikaraadios: Olemine: Ilmasilmaja õpikoda.   
Silmame ilma vanade rahvaste pilgu läbi: igal pool on killuke tervikust alles. Huvitavaid paralleele leidub indiaani ja eesti pärimuskultuurides. Mikk Sarvel Vilusil on kylas hopi indiaanlane Mona Polacca.

06.09. kl. 19.30 ETVs: Osoon, Pilved. Tait. Eesti turbavarud (ETV 10218)
Eesti on maailma suurimaid turbatootjaid. Kuidas mõjub intensiivne kaevandamine meie turbavarudele? Kui kaua jagub praegustest maardlatest ja millised probleemid kaasnevad turba kaevandamisega? Saatejuht Kristo Kiiker. Ivar ja Mart Jüssi on juba aastaid tegelenud hylgete uurimisega. Nyyd on Läänemeres endast märku andnud ka delfiin. Sõidame merele, et uurida, kuidas väikesi delfiine ehk pringleid otsitakse. Saatejuht Mart Saarso. Remek Meel jälgib varjetelgist taidapere toimetusi. Režissöör Jaanus Nõgisto, toimetaja Õie Arusoo.

07.09. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised

07.09. kl. 18.15 ETVs: Kordumatu Eestimaa: Ida-Virumaa
Ida-Virumaa on ainulaadne piirkond. Siin on neitsilikud metsad, läbimatud sood ja unikaalne Kurtna järvestik. Siin on Eesti kõige kõrgem Valaste juga, Ontika pank ning looduslikke- ja tehismägesid. Autor Galina Velman, režissöör Sergei Ledenjov.

07.09. kl. 20.05 ETVs: Tõsielufilm Supervulkaan, 1/2 (Supervolcano, Inglise 10218)
Ameerika 2-osaline katastrooffilm mängib läbi musta stsenaariumi: mis juhtuks, kui Yellowstone’i rahvuspargi all laiuv hiigelvulkaan ykspäev purskama hakkaks? Mida oleksid teadlased ja valitsused võimelised ette võtma? Kas seda katastroofi oleks võimalik ette näha ning ära hoida?

07.09. kl. 21.00 Klassikaraadios: Vestlusi kultuurist: Regitund   
Sõnalisi ja laululisi arutlusi meie esivanemate laulupärandis avalduvast maaimavaatest. Saate autor on Aleksander Sünter.
Regitund on eetris algava hooaja iga kuu esimesel neljapäeval.

08.09. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised

08.09. kl. 19.05 Vikerraadios: Pärimuster. Ants Johanson

09.09. kl. 13.05 Vikerraadios: Eesti lugu, kaitseryyd II. Ain Mäesalu, Piret Kriivan

10.09. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat.    
Alustame koduloodusele pyhendatud sarja. Avasaates räägime olevustest, kes meie igapäevaellu nähtaval ja varjatud moel kuuluvad. Hendrik Relve, Haldi Normet-Saarna. Kordus kl. 23.05.

10.09. kl. 14.05 Klassikaraadios: Olemine: Ilmasilmaja õpikoda. (Kordus) 
Silmame ilma vanade rahvaste pilgu läbi: igal pool on killuke tervikust alles. Huvitavaid paralleele leidub indiaani ja eesti pärimuskultuurides. Mikk Sarvel Vilusil on kylas hopi indiaanlane Mona Polacca.