[text]
Täna on

t_TollTrumm.gifKoolivaheaja reede õhtul võis Kuressaare kultuurikeskuse ees näha parajat sagimist. Ja kusagil selles saginas olin ka mina: seadmas samme Kosmikute ja Metsatöllu kontserdile „Koduhiite kaitsel”.

Kosmikud astusid lavale esimesena ja solist Hainz tõestas, et esineda saab ka ratastoolis. Nimelt oli ta korvpallitrennis murdnud oma Achilleuse kõõluse ja istus seal, jalg kipsis. Kontserdi tegi see aga omamoodi põnevamakski ja valgusmäng ning esinemine andsid asjale palju juurde. Suurem osa lugudest oli siis nende uuelt plaadilt „Pulmad ja Matused”. Ansambel kutsuti ka lavale tagasi ning mängiti sai paar lisalugugi.

Kui Metsatöll lavale astus ei jäänud vist enam kedagi eemale seisma või istuma. Rahvas elas neile tõeliselt kaasa ja tänu Saaremaa-teemalistele lauludele oli menu ka kindalsti suurem. Ja nagu Markus alguses ytles: „Teile meeldivad täna vist ainult kiired laulud, Saaremaa.”, nii ka läks. Hoogu jätkus kuni lõpuni ja nemadki kutsuti lavale tagasi.

Yrituse teine osa, mis pyhendatud hiite kaitsmisele, kandis samuti vilja. Allkirja andsid pea kõik kontserdil käinud ja ma usun, et enamus luges saadud teabelehe samuti huviga läbi. Mind see asi kyll kylmaks ei jätnud. Arvata võib, et asi ei jää sinnapaika, kui juba  nii paljud astuvad välja erinevate idiootlike ehitustööde vastu. Kuidas kõik kulgeb, näitab muidugi aeg. Tõsiasi on aga see, et hiisi tuleb hoida ja oma panuse suutis see kontsert kohe kindlasti anda. Seega igati korda läinud yritus!


Minni Saapar