[text]
Täna on

20.11. kl. 10.30 TV3: Tasakaal (kordus).
Et ökost on saanud mood, tõestab kasvõi see, et kunstnikud ja loomeinimesed oma teoste sädet taaskasutusest ammutavad. Soome ja eesti noored kunstnikud vahetasid kogemusi ja tutvustasid oma "ökoloomingut" ühel nädalavahetusel Viinistul.

21.11. kl. 11.45 ETVs:  Osoon
Kas Eestis on ainus võimalus energiat saada põlevkivist? Millised on teised võimalused ja mida me teeme siis, kui põlevkivivarud otsa saavad? Miks tuumajõud tekitab paljudes hirmu? Milline on riigi energeetika arengukava? Sven Paulus püüdis nendele küsimustele vastust leida. Kui palju me oma siseveekogudes elavaid kalu tunneme? Võrtsjärve ääres Maaülikooli järvemuuseumis on võimalik mageveekaladega nägupidi tuttavaks saada ja nende käitumist jälgida. Akvaariumites elab kalu, kes looduses meie silma alla ei satu ja ainuke võimalus neid näha ongi läbi akvaariumiklaasi. Rändlinnud on meilt lahkunud ja talvistes peatuspaikades end kenasti sisse seadnud. Valgepõsk-laglest räägib Peeter Ernits. Režissöör Jaanus Nõgisto, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

21.11. kl. 17.05 Vikerraadios: Mulgikeelsed uudised.

22.11. kl. 19.30 ETVs: Osoon
Maailmas pööratakse üha rohkem tähelepanu ökoloogilisele eluviisile: milline on meid ümbritsev keskkond, millist toitu sööme ja milline on meie kodu. Looduskaitse kogemused on Eestis olemas, ka mahetooteid on võimalik poest osta, aga ehitusse on keskkonnasõbralikud materjalid visad tulema. Seda, et põhk on väga inimsõbralik ehitusmaterjal, püüavad tõestada esimesed põhupallidest maja ehitajad. Kunstnik Peeter Laurits ei oska oma elu Kütiorust lahus vaadata. Siin on ideede sünd ja loominguline teostus. Loodus on kunstniku loomingus ja looming on viidud loodusesse. Kütioru maakunsti rajal käis Peeter Lauritsaga Kadri Hinrikus. Režissöör Jaanus Nõgisto, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

23.11. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

24.11. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

24.11. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

24.11. kl. 21.15 Klassikaraadios: Folgialbum. Dan Ar Braz - Acoustic.  
Mängivad Dan Ar Braz kitarril ja Benoit Widemann klahvpillidel (Keltia).

25.11. kl. 16.00 TV3: Tasakaal.
Riidejäätmetega, teisisõnu kasutatud ja moest läinud riietega, ei oska me just palju peale hakata - need mõned kootud kaltsuvaibad või tippmoeks disainitud vanad pyksid prygimägedele kuhjuvaid riidehunnikuid oluliselt ei vähenda. Uurime, mida saab selle murega teha.

25.11. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

25.11. kl. 19.05 Klassikaraadios: Pärimuster (kordus).

25.11. kl. 17.05 ETVs: AegRuum Keerulised ajad planeedil Maa, 2/4: Kiskjad (Strange Days on Planet Earth, USA)
Kiskjad etendavad ökosysteemide struktuuris olulist rolli. Kui nad kaovad, on tagajärjed rasked. Kas me suudame taastada puuduvaid lylisid ja luua tasakaalu maailma loodusväärtuslikes paikades?

26.11. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat, sipelgad.
Hendrik Relve, Haldi Normet-Saarna. Kordus kl. 23.05.

26.11. kl. 10.00 Kuku raadios: Keskkonnatelk.
Keskkonnatelk uurib seekord maakaarte - nii vanu kui väga uusi. Püüame aru saada, kas kaardid on erapooletud. Millised olid vanimad turistikaardid. Kas paberil olevad kaardid kaovad ja nende asemele jäävad ainult digitaalsed. Kas ka maakaardid oskavad tulevikku ennustada. Kordus kl. 22.00.