[text]
Täna on

25. kooljakuud kl. 14.00 - 18.00 tulevad Altja kõrtsi kadripäeva tähistama Mare Kõiva ning Kadrina Kadrid, vahendas postiloend Loodusaeg.

Mare Kõiva räägib kadrikommetest, maskidest, meeste ja naiste rituaalidest. Piltide ja videokatkete vahendusel tutvustatakse kadripäeva ja maailma maskeerimistavasid.

Mare Kõiva töötab Eesti Kirjandusmuuseumi folkloristika osakonna juhataja ja rahvausundi uurimisryhma vanemteadurina. Eesti mytoloogia kõrval on tema uurimisteemad olnud seotud loitsude, rahvaarstide, viimasel ajal internetifolkloori ja -kogukondadega. Paari aasta eest tegi koostööd Põhja-Euroopa maskeerimist ja sanditamist uuriva ryhmaga.

Kadrina Kadrid toovad karjaõnne, teevad ringmänge, õpetavad laule - tantse. Rahvalauluansambel on loodud 2002. a. hakul. Tõuke grupi kokkutulemisele andis Ingrid Rüütli koostatud Kadrina ja Rakvere kihelkondade rahvalaulude kogumiku ilmumine. Järgmisel suvel osaleti juba Viru Särul ning veel aasta hiljem Baltical. Kaasa löödi ka sellesuvisel Särul.

Pilet 25 krooni, lastele ja koolilastele tasuta

Lähem teave kava ja esinejate kohta: www.lahemaa.ee, www.altja.ee, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel. 533 27893, 32 95 555


Maavalla Koda