[text]
Täna on

06.02. kl. 11.45 ETVs: Osoon (kordus).
Energiateema on muutunud yha kuumemaks. Bioenergia on tõsiselt päevakorras: kerkivad uued tuulegeneraatorid ja hoogu võtab biodiisli tootmine. Põlvamaa teraviljakasvataja Jaanus Hakk on avastanud, et tegelikult võiks kodus ahju kytta hoopis teraviljaga. Praegune majandus on loonud olukorra, kus leivavilja toome sisse Ukrainast ja oma vilja põletame ahjus. Hanikase alevikus Mäe-Haki talus käis Kristo Kiiker. Moekunstnik Reet Ausi loodussõbralik ja säästlik eluviis avaldub kõige otsesemalt tema loomingus. Väikese loodusmatka teeb Reedaga Kadri Hinrikus. Režissöör Jaanus Nõgisto, operaator Tarmo Korol, helirežissöör Jüri Vaher, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

06.02. kl. 17.05 Vikerraadios: Mulgikeelsed uudised.

07.02. kl. 19.35 ETVs: Osoon.
Liiklusõnnetuste hulka mõõdetakse hukkunud ja viga saanud inimeste arvuga. Kui palju aga hukkub igal aastal maanteedel loomi? Loomad jäävad auto alla kindlates kohtades, just seal, kus on nende rajad. Lahenduseks oleks loomatunnelite rajamine. Osoon käis vaatamas Tallinn - Narva maantee alla rajatud Kahala läbipääsu, mille loomad on omaks võtnud ja kasutavad väga edukalt. Hea on tõdeda, et yha rohkem inimesi mõtleb loodussõbralikult ja peab oluliseks kodupaiga kultuuri hoidmist ning säilitamist. Andres Ots Vastseliinast on rajanud väikese puidutöötoa, kus õpetab välja noori mehi setu vana mööblit restaureerima. Puidutööst tekkinud jääkidest ei lähe kaduma midagi, ei saepuru ega isegi mitte kuuma auru - kõik läheb ökomaja kytteks. Saatejuhid Kristo Kiiker ja Kristjan Kaljund. Režissöör Jaanus Nõgisto, operaatorid Tarmo Korol ja Andres Kull, helirežissöör Jüri Vaher, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

07.02. kl. 21.00 Klassikaraadios: Olemine, sinivalla serval.
Lauri Sommeri saade mulgi luulest, Nikolai Baturinist.

08.02. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

08.02. kl. 19.35 ETVs: Minemine
Gambia on eriline riik - seda nii looduse kui ka inimeste poolest. Pealegi on ta eestlastele suhteliselt tundmatu. Jaan Tätte käib pealinna Banjuli kalaturul, laulab koos neegrinaistega rannas, kohtab kohalikku kalurit, kes Kaido Kama paadis merele viis, ja jõuab ka Serrakundasse. See on lisaks pealinnale Banjulile yks värvikirevamaid paiku Gambias, kus võib leida nii mitmepalgelist Aafrika turuelu, kui ka vaesuses elavaid kingitusi nuruvaid lapsi. Banjulist sõidame laevaga edasi Senegali. Laevasõit on omaette elamus - saab näha lendkalade parvi, delfiine ja merekilpkonni. Ja muidugi kuulete saates Gambia muusikat. Operaator Andres Kull, režissöör Tiina Park.

09.02. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

09.02. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

09.02. kl. 21.15 Klassikaraadios: Folgialbum: Laiksne    
Läti rahvamuusikaansambli Laiksne viimane album aastast 10216 (2003).
Tutvustab Leanne Barbo

09.02. kl. 19.30 ETVs: Elolinõ: Leib
Leiba ostame tavaliselt poest, kus kymnete sortide vahel raske valida. Aga parimat leiba, mis kypsetatud sooja sydamega perenaise poolt omakasvatatud rukki jahust, poest kyll ei saa. Vähe on neid, kes oskavad veel ise leiba kypsetada. Yks neist on Hartsmäe talu perenaine Helgi Saar. Saatejuht Contra läheb tema juurde leivategu õppima. Kuna mõnikord tahaks lisaks leivale ka midagi magusamat, siis Anne Keir õpetab torditegu. Saade on osa programmist "Lõuna-Eesti keel ja kultuur". Saatejuht Contra, režissöör Juho Jalviste, toimetaja Grethe Rõõm, helirežissöör-valgustaja Sten Arvi, monteerija Ahti Tubin, produtsent Tiina Rebane.

10.02. kl. 16.00 TV3: Tasakaal.
Saatelõik: Rootsi keskkonnakaitsjad on asunud aktiivselt toetama seaduseelnõu, mis keelustaks fosfaatide kasutamise kodukeemias- mereelustikule mõjuvad olmekeemia jäägid ettearvamatult, Läänemeri on aga niigi haavatav. Rootsis käis Mirjam Matiisen.

10.02. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

11.02. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat, talvised õuelinnud.
Kordus kl. 23.05.