[text]
Täna on

t_hoimuklubi.gifKolmapäeval, 7. radokuud on Tallinnas Hõimuklubi õhtu, kus Laur Kiik pajatab oma möödunudsuvistest reisidest saamide, maride, ersade, tšuvaššide ja tatarlaste juurde, teatas Fenno-Ugria Asutus.

Eelmisel suvel sõitsid Laur Kiik ja ta sõber pöidlakyydiga Norra ja Soome Saamimaale leidmaks loodususu ja šamanismi jälgi ning nägemaks erakordseid inimesi. Eriti meeldejäävaks osutus kohtumine kuulsa Niillas A. Sombyga, Norras elava saamide õiguste eest võitlejaga.

Seejärel rändas Laur koos ylikoolikaaslasega hääletades Marimaal, Mordvamaal, Tšuvaššias ja Tatarstanis, kus otsis mari ja ersa teadmamehi, aga väisas ka mošeesid Tatarstanis ja Mordvamaa pealinnas Saranskis.

Noormees huvitus eeskätt elavast põliselmast ja selle kandjatest, aga ka rahvaste omavahelistest suhetest ning suhetest riigiga. Laur Kiik otsis kylastatud rahvaste loodususundist võrdlusjooni maausule.

Lauri Kiik on TLÜ Eesti Humanitaarinstituudi Lähis-Ida ja Aasia kultuuriloo tudeng.

Hõimuklubi õhtu on kolmapäeval, 7. radokuud kell 17 Tallinnas Roosikrantsi tänav 6 Eesti Keele Instituudi kolmanda korruse saalis. Kõik huvilised on oodatud, sissepääs vaba.