[text]
Täna on

Läinud aasta 1.– 3. kooljakuud toimus Udmurtia pealinnas Ižkaris XIII soome-ugri telefilmide ja -saadete festival „Soome-ugri maailm. Lootuse allikad”. Eestist viibisid festivalil Maarika Lauri, Silvia Karro ja Marika Kaasik Eesti Televisioonist.

Mis festivalilt veel silma ja kõrva või meelde jäi, sellest pajatavad Silvia Karro ja Marika Kaasik Fenno-Ugria Hõimuklubis kolmapäeval, 21. veebruaril algusega kell 17 Tallinnas Roosikrantsi 6 Eesti Keele Instituudi III korruse saalis.

Festivali võistluskavas oli 8 ryhma. Eesti Televisiooni film “Elavalt maetud” (autorid Madis Arukask ja Taisto Kalevi Raudalainen, režissöör Maarika Lauri) ja yks saade Eesti Televisiooni saatesarjast “Tsirk, tsirk, tsirgukene” (autor Silvia Karro, režissöör Karin Nurm) osalesid ryhmas “Parim film rahvuskultuuri kajastamisel”. Mõlemad eesti võislustööd pälvisid žyrii eripreemia. Telefilmi “Elavalt maetud” tunnustati teema inimliku käsitluse eest. “Tsirk, tsirk, tsirgukene” sai tunnustuse kui lastes ja noortes oma keele ja kultuuri hoidmist ning edasikandmist kasvatav saatesari.

 

Fenno-Ugria Asutus