[text]
Täna on

19.03. kl. 11.15 TV3: Tasakaal (kordus).
Saatelõik: Kevade lõhna on õhus! Meie jätkame Eestimaale omaste puude tundma õppimist. Hendrik Relve teab pajatada lõputult põnevaid lugusid igast lehelisest või okkalisest, kellega ta kokku saab.

20.03. kl. 12.55 ETVs: Välisilm esitleb: Fundamentalistid (The Fundamentalists, Inglise 10219 (2006)).
Sõna "fundamentalism" seostub eelkõige 11. septembri rynnakutega New Yorgis ja nyydisaja relvakonfliktidega, kuid religioossel fundamentalismil on pikk ja huvitav ajalugu. Islam on õigupoolest viimane maailmausund, kus sõjakus pead tõstis. Kes on siis fundamentalistid? On nad igas usundis erinevad või on ka midagi yhist?

20.03. kl. 14.35 ETVs: Elolinõ: Lindora laat (kordus).
Lindoras peetakse isevärki laata, mida keegi ei korralda, aga mis toimib kui kellavärk. Igal simunapäeval koguneb rahvas Lindora teeristile, et laadamelust osa saada, tuttavatega trehvata ja uudiseid kuulda. Contragi oli laadal õige varakult platsis, aga kopsakamad põrsad olid siiski juba uue peremehe leidnud. Saatejuht Contra, režissöör Juho Jalviste, operaator Arvo Mägi, toimetaja Grethe Rõõm, helirežissöör-valgustaja Sten Arvi, monteerija Ahti Tubin, produtsent Tiina Rebane.

20.03. kl. 17.05 Vikerraadios: Mulgikeelsed uudised.

21.03. kl. 19.35 ETVs: Osoon.
Emajõe suudmes asub omapärane Praaga asula, kus kevadeti on sõna otseses mõttes vesi ahjus. Kuna siia pääseb vaid jääteed mööda, siis kasutasime ära viimase võimaluse ja läksime vaatama jääalust mõrrapyyki. Kalapyygioskusi on antud edasi põlvest-põlve ja Evald Kõiv on juba neljandat põlve kalur. Jääalune mõrrapyyk käib ysna vanaviisi ja ega vahendidki suuresti erine vanaisa omadest. Eesti mandriosa kõige põhjapoolsem punkt on Purekkari neem, mis kuulub Lahemaa Rahvuspargile. Milline näeb välja Purekkari neem talvel ja milliseid matkaradu siia plaanitakse - seda uurivad Sven Paulus ja Kristjan Kaljund. Eru lahe rannakyladest on kirjutanud raamatu tuntud linnutundja Linda Metsaorg. Režissöör Jaanus Nõgisto, operaator Andres Kull, helirežissöör Jüri Vaher, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

21.03. kl. 21.00 Klassikaraadios: Boreaalia, 2. Liivlased.
Stuudios on kylas keeleteadlased emeriitprofessorid Mati Hint ja Tiit-Rein Viitsoo. Boreaalia on saade inimesele, kes kuulatab metsade ning tundrate helisid ja nende peegeldusi põhjapoolkera loodus- ja kultuurrahvaste muusikalises mõtlemises. Boreaalia avab põhjarahvaste etnoste ja rituaalistiku piirjoontesse jäävat sõprade abil, kelle kogemused selles ilmas on hindamatud.Saate autor - Jaan J. Leppik.

22.03. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

22.03. kl. 19.35 ETVs: Minemine.
Oleme Jaan Tättega maailma suurimal luksuslaeval "Freedom of the Seas". Laevale mahub 3634 reisijat - rohkem kui mõnes Eestimaa väikelinnas elanikke on. Sõidame mööda Kariibi merd ja kylastame läänepoolkera yht rikkamat saart - Kaimanisaart - ning yht vaesemat - Haiitit. Režissöör ja operaator Tiina Park.

23.03. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

23.03. kl. 19.30 ETVs: Elolinõ: Ehituskunst.
Yks õige eesti mees pyyab ikka oma kätega kodu ehitada. Margus Palolill leidis Setumaal vana maja, mida nyyd korda teeb. Lisaks palkidest elumajale tahaks ta taastada ka savist laudahoone, kuid see võtab rohkem aega. Marko Kikas on aga valmis Contrale õpetama, kuidas savist elumaja ehitada ja mida selle juures veel vaja on. Saade on osa programmist "Lõuna-eesti keel ja kultuur". Saatejuht Contra, režissöör Juho Jalviste, toimetaja Grethe Rõõm, helirežissöör-valgustaja Sten Arvi, monteerija Ahti Tubin, produtsent Tiina Rebane.

23.03. kl. 21.00 Klassikaraadios: Folgialbum: Xarnege.   
Gaskooni-Baski ansambli Xarnege album "Gaueko lan musika - Musica de contrabanda".

23.03. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

24.03. kl. 16.15 TV3: Tasakaal.
Saatelõik: Tarbimisyhiskond ja heaoluriik, arenenud yhiskond ja demokraatlik valimissysteem- kõiki nimetatuid võib omistada Eestile ja eestlastele. Ehk on aeg mõelda natuke kaugemale. Ja lisaks säästvale tarbimisele teha seda ka õiglaselt. Räägime Õiglasest Kaubandusest.

24.03. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

24.03. kl. 17.05 ETVs: AegRuum Keerulised ajad planeedil Maa: Kiskjad (Strange Days on Planet Earth, USA 10217 (2004)).
Kiskjad etendavad elutervikus olulist osa. Kui nad kaovad, on tagajärjed rasked. Kas me suudame uuesti luua puuduvaid lylisid ja taastada tasakaalu maailma loodusväärtuslikes paikades?

25.03. kl. 10.00 Kuku raadios: Keskkonnatelk.

25.03. kl. 12.35 ETVs: Tõsielusari Planeet Maa: Tasandikud (Planet Earth, Inglise 10219 (2006)).
Suured tasandikud hõlmavad yle neljandiku maakera pindalast. Hiiglasuured antiloobi- ja gasellikarjad meelitavad kohale ka kiskjad. Missugused on Ida-Euroopa rohumaad?

25.03. kl. 13.25 ETVs: AegRuum Keerulised ajad planeedil Maa: Kiskjad (kordus).

25.03. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat, jänes, siil ja orav Eesti looduses. Kordus kl. 23.05.