[text]
Täna on

Taas saavad kunstnikud, käsitöömeistrid ja ettevõtjad loomingulist fantaasialendu näidata Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu konkursil, seekord teemal “Eesti-oma-märss – sehvtikotist kohvrini”, kirjutas Virumaa Teataja.

“Konkursi eesmärk on luua rahvuslikel traditsioonidel põhinevaid tänapäevaseid kotte ja taskuid, mida saab kanda nii argi- kui ka pidulike riiete ja rahvarõivaste juures,” selgitas Virumaa kunsti- ja käsitööseltsi juhataja Kersti Loite.

Autor võib esitada konkursile kuni kolm erinevat tööd, mis ei tohi olla varem eksponeeritud. Eelistatud on naturaalsed materjalid ja töö sidumine paikkondliku legendiga.

Tööde esitamise tähtaeg Lääne-Virumaal on 3. lehekuud.

“7.-12. maini on võimalus kõigil vaadata ja hinnata laekunud võistlustöid näitusel Rakvere Galeriis nagu konkurssidel eesti-keha-kate ja eesti-mängu-asi,” ytles Loite.

Rakverest lähevad tööd Tallinnasse hindamiseks ning parimaid töid eksponeeritakse näitusel Eesti Käsitöö Majas 29. maist 18. juunini.

Et mõtted paremini liikuma hakkaksid, korraldab Virumaa Kunsti ja Käsitöö Selts väljasõidu 30. urbekuud Anu Raua käsitöömuuseumi Heimtalis. Kohtade arv on piiratud ja seepärast tuleks ette registreerida tel 3241587, Viru Käsitöö Salong, Pikk 16, Rakvere. Samast on võimalik saada ka täpsemat infot konkursi tingimuste kohta.

 

Virumaa Teataja