[text]
Täna on

03.04. kl. 11.45 ETVs: Osoon (kordus).
Igasugune elutegevus tekitab jäätmeid. Kui palju ja kas kõik just prygimäele peaksid rändama, on suuresti inimese enda teha. Eestis tekib yhe inimese kohta aastas 400 kilogrammi olmejäätmeid. Korrutades selle elanike arvuga, saame hirmuäratava prygimäe. Mis saab vanapaberist? Tallinnas on asutustel kohustus vanapaberit koguda - kas seda ka tehakse? Mis kogutud vanapaberist ymbertöötlemisel saab? Nendele kysimustele otsibki vastust Sven Paulus.
Soome kelk on vana armas sõiduvahend, millega vanaema poes käis. Kõrvemaa mees Mart Reimann korraldab aga soome kelguga lustisõite mööda kauneid Kõrvemaa maastikke. Kui vaja, saab kelk uisujalased alla ja ees ootab huvitav jääretk. Osooni saatejuht Kristo Kiiker vuhises läbi lumise Kõrvemaa metsa ning jõudis järeldusele - lumes sumamise asemel viib kelk matkajat hoopis kiiremini edasi.

03.04. kl. 14.35 ETVs: Elolinõ: Ravitsemine (kordus).
Kui juba esimeste haigusemärkidega appi võtta see, mis tuleb maast, taimedest ja puudest, siis on lihtne terveks saada. Irje Karjus ehk Metsamoor teab, mida sisse võtta ja mida peale määrida. Contra saab abi oma haigele kurgule ja õpib ka ise tarkusi juurde. Mesinik Rainer Kinsigo teab aga mõndagi mesilaste nõelamisest ja kuidas see tervisele mõjub.

03.04. kl. 17.05 Vikerraadios: Mulgikeelsed uudised.

05.04. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

05.04. kl. 19.35 ETVs: Minemine: Haiiti.
Jaan Tätte on Haiiti saarel. Siia randus 1492. aastal Christoph Kolumbus. Kui Kolumbus läks 1484. aastal oma reisimõtetega Portugali kuninga juurde ja palus viimasel toetada oma sõitu, naeris kuninga nõukogu ta välja. Kuus aastat pyydis Kolumbus reisi alustada, kuid ei leidnud toetajaid. Lõpuks pöördus ta Hispaania kuningakoja poole. Kuningas Fernando ei vaimustunud Kolumbuse hulludest ideedest, kyll aga kuninganna Isabel. Kolumbus oli atraktiivne mees meresiniste silmade, punase pea ja kikkhabemega. Kyllap oli see yks põhjus, miks reis India meretee otsimiseks Hispaania kuningakoja toetusel teoks sai.

05.04. kl. 20.00 Klassikaraadios: Vestlusi kultuurist. Regitund. saadet juhib Aleksander Sünter.

06.04. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

06.04. kl. 19.30 ETVs:  Elolinõ: Mahepõllundus.
Drenkhanite peres on au sees mahepõllundus ja nii kasvavad ilusad kapsad, peedid, kartulid ning porgandid. Need maitsevad nii inimestele kui loomadele, nii lehmadele kui ka pere suurele hundikoerale. Oma talus kasvatatud vilja ja heina viiakse talvel ka metsloomadele. Mahe suhtumine tähendab seda, et inimene ja loodus on sõbrad. Selline kasvatus on ka pere lapsed viinud aiandust või metsandust õppima ja õpetama.

06.04. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

07.04. kl. 10.00 ETVs: Maahommik.
Vaiksel laupäeval on põhjust mõelda esivanematelt saadud pärandi peale. Noor naine Kristiina Halberg õmbles rahvariided selga tervele oma perele ja niplispitsi mustrid valmivad ka ta abikaasa ning poegade sõrmede all. Rahvariided juhatavad sind oma juurte juurde, on Kristiina õnnelik.

07.04. kl. 16.05 TV3: Tasakaal.
Saatelõik: Kevade tulles jätkab Hendrik Relve meie metsade tähtsamate puude ja põõsaste tutvustamist. Lisaks kohtute inimestega, kes on oma elu seadnud nii, et see oleks loodusega kooskõlas. Keskkonnateadlik on nende elamise ja liikumise viis.

07.04. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

08.04. kl. 10.00 Kuku raadios: Keskkonnatelk.

08.04. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat. Lammas ja kits meie koduõuel. Kordus kl. 23.05.