[text]
Täna on

23.04. kl. 11.15 TV3: Tasakaal (kordus).
Tasakaal kajastab kevadel just neid teemasid, mis loodusesõbrale olulised on. Vaadatakse, milliseid mõtteid on noortel keskkonnasäästu-alal ja antakse asist nõu. Saatest ei puudu ka Hendrik Relve puuga sõbraks saamise lugu.

23.04. kl. 18.15 ETVs: Tõsielusari Metsik loodus: Austraalia 2/3 (Impressions sauvages, Prantsuse 10217 (2004)).
sarja teises osas tutvustatakse Austraalia lääne- ja põhjaosa loodust ning peamisi vaatamisväärsusi - Uluru monoliiti, Kakaduu rahvusparki, Pinnacles'i kõrbe lubjakivisambaid jne. Haruldastest loomadest saab näha harikrokodilli, moolokit, vesipyhvlit, ulukhobuseid ja merikilpkonni.

23.04. kl. 23.05 Vikerraadios: Eesti lugu, kyla. Saatekylaline on ajaloolane Enn Tarvel.

24.04. kl. 11.00 ETVs: Maahommik (kordus).
Saatelõik: "Igayhel oma pill" on projekt, kus koos lapsega võivad kooli käsitöötundi tulla ka teised pereliikmed. Vana-Vigala Põhikooli õpetaja Veikko Halliku juhendamisel on juba mitmed kandled helisema hakanud.

24.04. kl. 11.45 ETVs:  Osoon (kordus).
Öökull seostub inimesele ikka sõbraliku ja targa linnuna. Paljud kindlasti ei teagi, et meie metsades on öökulle ehk kakulisi 12 erinevat liiki ja tegelikult on nad ysna sõjakad röövlinnud. Kõikidele kakkudele ei sobi kaugeltki Yhesugused elupaigad. Milline paik sobib ja kuhu keegi pesa teeb, seda käivadki kaku-uurijad kevadeti yle vaatamas. Loodusfotograafidel ja loodusesõpradel on põhjust rõõmustada: 15. mahlakuud jagati fotovõistluse Looduse Aasta Foto 2007 võitjatele Linnahallis "Tantsivaid Hunte". Võistlusele laekus 5000 pilti 600 autorilt. See näitab, et huvi looduses pildistamise vastu iga aastaga kasvab ja häid pilte ei tee mitte ainult profid, vaid ka lihtsad loodusesõbrad.

24.04. kl. 14.40 ETVs:  Elolinõ: Puutöö (kordus).
Puutööd tehes peab alati vaatama, milleks puu tahab saada. Vanast puust on näiteks hea kannelt teha. Sellega noor mees Mihkel Soon oma töötoas Antoniuse Gildis tegelebki. Hannes Ots aga ei kasuta puud mitte ainult asistel eesmärkidel, vaid tema talus puutööpäevadel valmivad huvitavad puukujud. Contra jääb oma liistude juurde ja teeb puuluuletuse.

24.04. kl. 17.05 Vikerraadios: võrokeelsed uudised.

25.04. kl. 13.35 ETVs: Tõsielusari Metsik loodus: Austraalia 2/3 (Impressions sauvages, Prantsuse 10217 (2004)) kordus.
Sarja teises osas tutvustatakse Austraalia lääne- ja põhjaosa loodust ning peamisi vaatamisväärsusi - Uluru monoliiti, Kakaduu rahvusparki, Pinnacles'i kõrbe lubjakivisambaid jne. Haruldastest loomadest saab näha harikrokodilli, moolokit, vesipyhvlit, ulukhobuseid ja merikilpkonni.

25.05. kl. 19.35 ETVs: Osoon
Kymmekond aastat tagasi oli meil põhjust rääkida tuurast, sest Muhumaa kalurite võrku oli ujunud suurim Eestis pyytud kala, 140 kg kaaluv Atlandi tuur. Nyyd tuleb tuurast jälle juttu, seekord siis Siberi ja Vene tuurast. Asjalikud ettevõtjad otsustasid siiani kasutult voolanud Narva elektrijaama jahutusvee tuurakasvatuseks ära kasutada. Tuur armastab sooja vett ja elektrijaama soojusreostus loob kalale täiusliku elukeskonna. Kysime asjatundjatelt, mis kala tuur on ja miks teda maailmas nii väheks on jäänud? Viimastel aastatel on meie veekogudel hakatud taastama kunagisi paisjärvi ja rajama uusi. Enamasti soovitakse paisjärve abil saada keskkonnahoidlikku "rohelist" elektrijõudu, mida reklaamitakse kui asendajat taastumatute kytuste põletamisele ja õhu saastamisele. Kas "rohelise" jõu tootmine on ikka roheline? Missugust olulist kahju võib veekogude paisutamine tekitada loodusele? Autorid Kristjan Kaljund ja Sven Paulus. Režissöör Jaanus Nõgisto, operaatorid Mati Erik ja Andres Kull, helirežissöör Jüri Vaher, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

26.04. kl. 12.00 Kadi raadios: Muhu uudised.

26.04. kl. 19.35 ETVs: Minemine: India
India on väga usklik maa ja Jaan Tätte mõtisklebki India erinevate usundite yle. Teeme peatuse Radjastani piirkonna linnades - Jodpuris, Udaipuris ja Jaipuris. Teeäärsetes kylades käib elu nagu sadu aastaid tagasi. Näeme, kuidas põlluserval töötavad rehepeksumasinad ja kuidas värvitud kangad laotatakse maha linnatagusele väljakule värvide kuivatamiseks. Indud ise räägivad palvetamisest, sellest, mil viisil saririiet värvitakse ja kuidas seda endale ymber keeratakse. Kuuleme ka Shiva armastatud neiust Satist, kes tulle viskus, kui isa ei andnud luba abiellumiseks oma armastatuga. Jaan Tätte räägib ka lingast ja selle nõiduslikust jõust. Indias filmisid režissöör Tiina Park ja operaator Andres Kull. Tootja Free Studio.

27.04. kl. 17.05 Vikerraadios: Kihnu uudised.

27.04. kl. 19.35 ETVs: Keele meelest.
Saatelõik: Triinu Ojar Võru Instituudist kytab suitsusauna ja räägib samal ajal väikeste keelte ning murrete hoidmisest ja maailma kirevusest, mis kaotsi ei tohi minna. Keeleteadlane Urmas Sutrop ja kirjamees Enn Soosaar vaatlevad võru ja setu keele staatust yldisemas keelepoliitilises kontekstis.

27.04. kl. 21.05 Vikerraadios: Pärimuster.

28.04. kl. 13.05 Vikerraadios: Eesti lugu. Ajaloolisest kylaelust kõneleb Enn Tarvel.

28.04. kl. 16.20 TV3: Tasakaal.

28.04. kl. 16.45 Kanal2: Rohelised uudised.

29.04. kl. 10.00 Kuku raadios: Keskkonnatelk.

29.04. kl. 14.05 Vikerraadios: Kuula rändajat. Teekond hobuse ja eesliga. Kordus kl. 23.05.