[text]
Täna on

t_indiaanlased.gifMöödunud nädalal Saaremaal viibinud Toomas ja Tarmo Urb on huvitatud tuleval aastal yhe "indiaanilaagri" korraldamisest saarel.

„Saaremaa reputatsioon on ammu kutsunud seda indiaanlastega kylastama,“ rääkis Tarmo Urb, kuidas igal aastal pyytakse Põhja-Ameerika põlisrahvaste tuntud ja tunnustatud vaimuinimestega ka siin käia. Urbi hinnangul on Saaremaa tuntud väga vaimse saare ning kõrge protsendi vaimselt arenenud inimeste synni poolest.

„See koht on niivõrd ideaalilähedane vaimsete yrituste läbiviimiseks,“ põhjendas Urb kohavalikut järgmisel aastal toimuva indiaanilaagri jaoks. „Kindlasti toimub yks laager Lääne-Virumaal Jumindas,“ lisas Urb, kelle sõnul on tänavu juulis toimunud yrituse asupaik suisa jumalik.

„Indiaanilaager on nädalalõpp inimestele, kes on huvitatud võimalusest taastutvuda meie eneste, eestlaste geneetilise mäluga,“ selgitas Tarmo Urb, „põlisameeriklased teevad samu asju, mida eestlased tegid enne kristluse tulekut – elavad pystkodades, palvetavad maa, taeva, puude ja kivide poole.“

Urbi sõnul peavad põlisrahvaste esindajad ylioluliseks kylastada siinseid pyhapaiku. „Odalätsil võtavad nad iga kord aja maha ja palvetavad seal tõsiselt,“ märkis Urb, kelle sõnul on kõrbeindiaanlase jaoks, kellel keskmine temperatuur kodus on +50 kraadi ja kus vihma tuleb korra kahe-kolme aasta jooksul, selline paik, kus joogivesi tuleb maa seest iseenesest välja, pyhamast pyham.


Oma Saar