[text]
Täna on

t_karjapasunOS.gifEsmaspäeval algas Leisis rahvapillide meisterdamise laager, kuhu on tänavu tulnud osalejaid Eestimaa mitmest paigast, kirjutas Oma Saares Viktoria Lummo.

Kuigi laagri põhirõhk on rahvapillide valmistamisel – tänavu tehakse karjapasunaid –, on laagrikavas ka kedervarrega ketramine, kõladega kudumine ja puunikerdamine. Tegevust jätkub Leisis nädal aega toimuvas laagris lastelegi.

“Eelmisel aastal tegime roikapilli, yle-eelmisel valmistasime trummi,” ytles laagri peakorraldaja, Leisi keskkooli õpetaja ja yhtlasi Leisi valla rahvakultuuri seltsi juhatuse liige Tiina Oks. “Sellel aastal otsustasime, et teeme laagrilistega Mart Aardami ja Toivo Luhatsi juhendusel karjapasuna,” lisas ta.

“Osavõtjad on enamjaolt saarlased, kuid meil on muusikaõpetajaid ka Kolga-Jaanist, Vana-Vigalast, Märjamaalt, Tallinnast, Padiselt,” rääkis VäRKSi juhatuse liige Lilian Väster.

Meil on hea meel, et yritus on saanud nii menukaks ja pilli valmistamise oskuste edasiandmine on yle Eesti levima hakanud, kinnitasid korraldajad.” Praegu on laagris 35 osalejat, nendest 15 valmistavad tänavu karjapasuna,” mainis Tiina Oks.

Pillide valmistamise laager toimus esimest korda seitsme aasta eest, mil osavõtjad tegid kõrre- ja roopilli.


Oma Saar