[text]
Täna on

t_hoimukalender08.gif2008. aasta on kalendris pyhendatud Eesti Kunstiakadeemia kolmekymne aasta jooksul läbi viidud soome-ugri uurimisreisidele ning sisaldab lisaks soome-ugri rahvaste kalendritähtpäevadele uurimisreiside fotosid ja yliõpilaste päevikukatkendeid. Järelsõna on kirjutanud soome-ugri uurimisreiside algataja, kunstiakadeemia emeriitprofessor Kaljo Põllu, teatas Fenno-Ugria Asutus.

2009. aasta kalender on pyhendatud Fenno-Ugria Asutuse 80. aastapäevale. Fotodel näeb erinevaid mustreid, kyll tekstiilidel, kyll puidul. Kalendritekstid on võetud soome-ugri rahvaste pärimusest. Järelsõna on kirjutanud Fenno-Ugria Asutuse Hõimukeskuse juhataja Jaak Prozes.

Kalendris on oma lehekyljega esindatud saamid, handid, udmurdid, komid, eestlased, karjalased, mordvalased, ungarlased, liivlased, vepslased, marid ja setud. Trykis sisaldab ka soome-ugri rahvaste leviku kaarti.

Kalendrit on kahte moodi: yks on rööbiti eesti ja inglise keeles, teine soome ja vene keeles. Hõimukalender on spiraalköites seinakalender suuruses A2.

Kalendri koostas Kadri Viires, tähtpäevadest ja tekstidest tegi valiku ning tõlkis eesti keelde Kristi Salve, toimetas Eha Viluoja.