[text]
Täna on

Arhailise meestelaulu seltsi eestvedamisel peetakse Viljandi muuseumi rehetoas videvikuõhtuid, kirjutas Sakalas Margus Haav.

Esimesed nendest on porikuu 9. ja 23. päeval kell 18. Videvikuõhtu on mõeldud kõikidele headele inimestele ning hoolimata sellest, et korraldaja on arhailise meestelaulu selts, palutakse kaasa kutsuda sõbratar ja vanaemagi.

«Tuleb hubane õhtu. Natuke vanaemade ja -isade laule, veidi omaette olemist hämarail videvikutundidel,» rääkis seltsi eestvedaja Lauri Õunapuu. «See kulub ära nii mulle kui kõikidele teistele rahvalaulusõpradele. Muuseumi rehetoas saab seda endale lubada. Esimestest õhtutest saab loodetavasti alguse lahe traditsioon.»

Lauri Õunapuu korraldab arhailise meestelaulu seltsiga laulutubasid ka Tallinnas.

«Et nyyd olen juba mõnda aega Viljandi kodanik, oli mõttes teha ka siin midagi säärast, lauludest ja põlveotsafilosoofiast läbipõimitud õhtut, kus saaks veeta aega teisiti kui tavaliselt kodus,» selgitas ta. «Milleks ikka säärased klubid on — eemalolemiseks ja sellega hingelise ning vaimse värskenduse saamiseks. Minu peakolu mahutab sadu laule, mis aeg-ajalt nõuavad väljalaulmist, et kopitama ei läheks. Teistel on jälle võimalus mõni viisakas viis kõrva taha panna.»


Sakala