[text]
Täna on

Hiiumaa Käsitööselts koostöös Hiiu Villa ja Eesti Kultuurkapitaliga kutsuvad kõiki käsitööhuvilisi osalema villapäeval, mis algab laupäeval, 20. oktoobril kell 10 Vaemla villavabrikus, kirjutas Hiiu Lehes Kargit Kääramees.

Soovi taolise õppepäeva korraldamiseks avaldasid käsitööseltsi liikmed juba kevadisel aastakoosolekul, nyyd siis pyyame nende soovi täita ja peale seltsi liikmete on yritusele oodatud ka teised huvilised.

Alustame voki töökorda seadmisest, pestud villa käsitsi kraasimisest ja lõpuks jõuame (loodetavasti) valmis lõngani välja.

Õpetajateks-juhendajateks meie oma saare tublid käsitöölised, kes seda oskust oma esiemadelt õppinud ja nyyd lahkelt nõus ka teistega jagama. Kui kellelgi on kodus olemas head kraasid ja töökorras vokk, võib need kaasa võtta. Kõik muu vajaminev on kohapeal olemas.

Näha saab ka põlist lõnga valmistamise viisi, nimelt kedervarrega ketramist. Seda näitab Emmastest pärit Triin Pruul, kes kedervarrega ketramist õppinud Eesti maalamba seltsi kursustel.

Kellel huvi osaleda, andke endast teada Hiiu Villa telefonil 463 6121 tööpäevadel kl 8-18. See on kindlasti vajalik, sest kui soovijaid tuleb yle 20, korraldame õppuse kahes jaos, algusaegadega kl 10 ja kl 14.

Kuna päev tuleb pikk, soovime teile ka veidi kehakinnitust pakkuda ning sellekski on oluline teada osalejate arvu.

Plaanime õppepäeva lõpetada kl 18, et kõik, kes harjunud laupäeviti saunas käima, jõuaksid veel ka seda teha. Igasugust infot saab juurde kysida allakirjutanult telefonil 524 4820.

Jääme kõiki huvilisi ootama!


Hiiu Leht - Saarlane