[text]
Täna on

Porikuus otsustas riigikohus rahuldada Härjapea Taara- ja Maausuliste Koja kassatsioonkaebuse ning tyhistada Hiiemäe tuulepargi detailplaneering, kirjutas virumaa Teataja.

Sel teisipäeval pidi Kunda linnavalitsuses toimuma kolme osapoole nõupidamine, et pidada aru Hiiemäe tuulepargiga seotud võimalike tulevikualternatiivide yle. Nõupidamisel osalesid Kunda linnavalitsuse ja tuulepargi arendaja OY Oceanside esindajad. Härjapea Taara- ja Maausuliste Koja esindajad jäid koosolekule tulemata.

Nõupidamisel osalenute vahel lepiti kokku, et arendaja otsib edasi variante tuulepargi loomiseks väljapoole Hiiemäe pyhapaiku, pyydes arvestada ka Maavalla Koja pakutut. Koja kodulehele on yles seatud kaart, millele on märgitud taara- ja maausuliste nägemus tuulikute võimalikest alternatiivsetest asukohtadest Hiiemäel.

Kunda linnavalitsus teeb Maavalla Kojale ettepaneku maa tasuta kasutamisele andmise lepingu sõlmimiseks, et tagada Hiiemäe korrashoid ja kasutus tulevikus. Tuulepargi detailplaneering muudetakse.


Virumaa Teataja