[text]
Täna on

t_terveelu2.gifMTÜ Terve Elu Kirjastuselt ilmus kalendermärkmik "Terve Elu ökokalender". Kui eelmisel aastal ilmus kalender vaid A5 suuruse trykisena, siis seekord on kalender kättesaadav ka väiksemas formaadis, kirjutas Roheline Värav.

2008. aasta kalender keskendub huvitavatele loodussõbralikele algatustele nii Eestist kui välismaalt, mis aitavad elu Maal tervemalt elada ning hoiavad kokku energiat.

Kalendris räägitakse:
* projektist No Impact Man: kuidas elatakse ilma ökoloogilise
jalajäljeta New Yorgis Manhattanil
* Uue Maailma Seltsist
* Tehnoloogilistest kokkuhoiuvõimalustest Taani Kalundborgi tööstuspargi näitel
* Ökoloogilise elu näidetest Londonis, Stockholmis ja ka Tallinnas
* Metsa ja märgalade kaitsest
* Projektist Teeme Ära 2008
* Rohelisest kontorist
* Haanjameeste Nõukojast
* Samuti tuleb kalendris juttu rannakividest, seenelkäigust ning tähistaevast, mis tuletavad meelde, et kõik hea ja tore ei olegi meist alati väga kaugel.

Kalendrist leiab ka asiseid näiteid selle kohta, kuidas teha ökoseepi, intrigeeriva teemana oleme seekord lisanud ka vanast ajast tuttava kodusynnituse. Ja palju muud huvitavat!

Nii väikesed kui suured kalendrid on myygil:
Tallinnas: Apollo raamatukaubamajas, Rahva Raamatus, Loisukelleris (Myyrivahe 17), Kaupluses Mahekaup (Kentmanni 3) ja www.mahekaup.ee, And (Tallinna Kaubamajas), Looduspere poes (Viru keskuse all), Ökosahvris (www.sahver.ee) ja kaupluses Öko talukaup (Herne 6).
Tartus: Eestimaa Looduse Fondi kontoris (Magasini 3), Tartu Ülikooli raamatupoes (Ylikooli 11), Mattieseni raamatukaupluses (Vallikraavi 4) ja Tartu Kaubamaja Apollo raamatupoes.
Pärnus: kaupluses Naturaal

Kel huvi kalendrit oma ettevõtmise juures müüa, võtke kindlasti ühendust! MTÜ Terve Elu Kirjastus on võtnud yhendust kõigi teadaolevate poodidega/ettevõtmistega, kes võiksid kalendri vastu huvi tunda. Aga kui teid pole veel nende seas, andke endast kirjastajatele märku!

Väike taskuformaadis kalender maksab orienteeruvalt 95-110 krooni, suur kalender 150-175 krooni.

Kalendri koostasid Toomas Trapido, Ekke Sööt ja Kadri Allikmäe.


Roheline Värav