[text]
Täna on

Munukseid peeti auhinna vääriliseks pikaajalise tegevuse eest kodusaare folkloori kogumisel, õppimisel ja esitamisel. Meile on ligi 20 tegevusaasta jooksul tähtsaks märgiks olnud folkloorifestivali Baltica toimumine Eestis. Festivalile on alati eelnenud esinemine asjatundjatest žyrii ees. Seal oleme saanud teistelt ryhmadelt mõõtu võtta ja oma kurssi rihtida, kirjutas Meie Maas Munukste eestvedaja Maret Lehto.

1993. aastast esineme igal suvel kontsertidega Muhu kylades. Kylarahvas on meie esinemistele ikka mõnusalt kaasa elanud. Mitmel korral oleme esinenud hooldekodu sydamlikule perele.

Tallinnas esineme traditsioonilistel muhulaste talvepidudel, samuti koolides. Suvised esinemised on tihti just Rocca al Mare vabaõhumuuseumis. Kui avati Mõega kylast toodud Jyri-Jaagu maja, mängisime seal vanu Muhu pulmakombeid. Tänavu suvel esitasime vabaõhumuuseumis koos Muhu muuseumi rahvaga kombestiku pulmade-eelsest ajast.

Muhu folkloor on tõesti rikas ja rikkad on ka tema kogud Tartus rahvaluule arhiivis. Veel mõned aastad tagasi saime seda koguda ka auväärsetelt Muhu laulikutelt, kes tänaseks on lahkunud igavikku.

Oleme aastate jooksul õppinud väga palju laule. Et need ei haihtuks taas, on meie järgmise aasta plaanis õpitud laulude jäädvustamine.

Soovime kõikidele muhulastele rahulikku jõuluootamist, ilusat aastalõppu ja loodame ka tuleval aastal Muhus kohtuda.


Meie Maa