[text]
Täna on

Täna, teisipäeval, 8 sydakuud kell 16 ootavad Eesti vabariigile 90. synnipäeva kingituseks regilaulu loojad  kõiki huvilisi Lääne-Viru maavalitsuse õppeklassi (Rakvere, Kreutzwaldi 5) regilaadale, kirjutas virumaa Teataja.

Teretulnud on koolide kirjandus- ja muusikaõpetajad, laulukooride, regilauluansamblite ja teiste muusika- ning folkloorikollektiivide esindajad, raamatukogutöötajad, teatritruppide liikmed, noortemajade ning -klubide esindajad ja ajakirjanikud nii Virumaalt kui mujalt Eestist.

Lisaks kõik huvilised, kes on juba kirjutanud või kavatsevad kirjutada regilauluridasid Eesti vabariigi synnipäevalaulule, mis kantakse yheskoos ette 24 radokuud Rakveres.

Regilaadalt nagu igalt korralikult laadalt saab väärt kraami ja teadmisi selle kohta, kuidas on laulu loomine seni läinud, kust ja kellelt on regilauluridu saabunud, millised on suurimad õnnestumised ja levinumad vead, kuidas regilaulu loomise huviline saab ise kaasa lyya, mida abiks võtta, mida tuleks silmas pidada ja millest hoiduda regivärsside kirjutamisel, kuidas hakkab laulu yheskoos ettelaulmine käima, ja teavet regilaulupeo korraldusest.

Ja loomulikult tehakse yheskoos suu seks ehk siis proovitakse ära mõne regilaulu kooslaulmine.

Tarvilikku teavet jagavad synnipäevalaulu kokkuseadjad ja eestlauljad Viivi Voorand, Kai Tingas ja Kadri Mägi, idee autor Rein Sikk, “Viru regi” toimkonna liikmed Pilvi Lepiksoo, Marge Lepik jt.

Lauluridu oodatakse jätkuvalt kuni 20 sydakuud pärispostiga: “Viru regi”, Tallinna 15, Rakvere 44306; e-postiga: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Lisada kirjutaja nimi, vanus, aadress ja telefon, et toimkond saaks kõik autorid 24. veebruariks “Viru regi” yhendkoori paluda ja nende nimed laululehele kanda.

Laulu kirjutamisel tekkinud kysimuste puhul abistab huvilisi Kai Tingas. Helistage 3292636 või 56649945 või kirjutage e-posti aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Täpsemat infot ettevõtmise kohta saab Lääne-Viru maavalitsuse kodulehelt lingilt http://www2.l-virumv.ee/?id=22941 ning Pilvi Lepiksoolt ja Marge Lepikult (tel 3258037, 3258030).


Virumaa Teataja