[text]
Täna on

Laupäeval, 2 radokuud on kyynlapäev - rahvapärimuse järgi talve keskpaik ja kõige kylmem aeg. Eesti Rahva Muuseum kutsub kõiki, kel kodus kyynlapuna joodud ja odratangupuder söödud, mõnusale kyynalpäeva meisterdamise ja lauluõhtule, et yheskoos kevade ootust tähistada. Piletiraha ei kysita!

Kell 15-17 – Kyynalde valmistamise töötuba.
Vanasti, kui veel elektrit ei olnud, tehti kyynlaid lambarasvast ise. Et see nõudis palju aega ja kannatust ning lambarasva ka ylearu palju ei olnud, põletati kyynlaid vaid pyhade ajal. Kyynlapäeva töötoas meisterdame kyynlaid vahast, nii saab kyynlad hõlpsamini ja hulga kiiremini valmis. Osalema on oodatud kõik huvilised, kes tahavad kätt proovida.

Kell 17 – Laulukoor Tarbatu kontsert
Kyynlapäeva kontserdi kavas on kaunimad rahvalikud laulud Miina Härma, Karl August Hermanni, Alo Ritsingu, Gustav Ernesaksa, Mihkel Lüdigi jt. loomingust. Dirigent Lauri Breede.

Laulukoor Tarbatu tegutseb aastast 1980, mil kymmekond lauluhuvilist võtsid oma kavasse vanad regivärsilised eesti rahvalaulud. Koori on dirigeerinud Uno Uiga, Elvi Oolo, aastast 1985 on koori ees Lauri Breede, kelle eestvedamisel lauldakse folkloorset muusikat tänaseni. Lisaks on repertuaaris eesti heliloojate rahvalauluseadeid ja loomingut, laulupidudelt tuntud teoseid ja vaimulikku muusikat. Kontserdi kava: www.erm.ee