[text]
Täna on

t_kasmu.gifVäike ja maaliline põhjaranniku kaptenitekyla Käsmu, mis on on tuntust kogunud viikingipäevade võõrustajana  on nyyd astumas Viljandi folgi jälgedes. 8 - 10 põimukuud toimub Käsmus kolmepäevane muusikasyndmus Viru Folk, mille kavas on ligi nelikymmend kontserti ning filmi-, foto- ja luulekavad.

Kylalisesinejatena annavad syndmusele värvi mitmed huvitavad esinejad põhjamaadest. Korraldajate sõnul on tänaseks oma nõusoleku Viru Folgil esinemiseks andnud Rootsi kuumim folkrockiansambel Hoven Droven, kes astub festivali peaesinejana Eesti publiku ette laupäeval, 09.08. Viimati oli meie folgisõpradel võimalus Hoven Droveni kontserti nautida yheksa aasta eest Viljandis.

Rootsi pärimusmuusikat esindab Viru Folgil ka maailma yks tunnustatumaid vokaalkollektiive Voces Nordicae, kes annab lyhikontserdi festivali pealaval pyhapäeval, 10.08.

Norrat esindab Käsmus mullune Grammy nominent Ensemble 96, kelle pärimuslikku vokaalkava saab kuulata pealaval samuti pyhapäeval.

Teiselt poolt Viru merd saabuvad kontserti andma kuulsad õed Angelit, kellele saab kaasa elada reedel, 8.08.

Eesti esinejatest saab kolme päeva jooksul Käsmus kuulata suuremat osa meie tuntumatest pärimusmuusikutest. Vaheldust pakuvad meremuuseumi tagusel rannal Ingmani merelaval ning kabelis toimuvad autorikontserdid, kus esinejateks Tõnis Mägi, Riho Sibul, Siiri Sisask, Henry Laks, Bonzo jpt.

Vaata lisaks: www.virufolk.ee.


Maavalla koda