[text]
Täna on
Reedel andsid kultuuriministeerium ja kirjanike liit Tartus Kirjanduse Majas kätte autasud parimatele lõunaeestikeelsete lastejuttude kirjutajatele, teatas Kultuuriministeerium.
 
Võistluse hindamiskogu otsustas välja anda kaks esikohta, yhe sai Triinu Ojari loo „Vana katskinõ kass koolõs är“ ja teise Margit Tõhk jutu „Konn“ eest. Esikohale tulnud kirjutajad said mõlemad tasuks 6000 krooni.
 
Esmakordselt korraldatud võistluse teine koht läks samuti jagamisele. 3500-kroonised preemiad said Raimond Pähn (loo „Juku“ eest), Erki Jürise („Esä“) ja Liina Valper („Minemine. Tulõmine“).
 
Lisaks otsustas võistluse hindamskogu anda välja kaks eriauhinda, väikelastejutu eritasu pälvisid Tiina ja Aapo Ilves oma loo „Rilli ja koll“ eest ning mälestusjutu eripreemia anti Nele Reimann-Truijale, kes kirjutas jutu „Värmilidseq kildakõsõq“.
 
Riikliku programmi „Lõuna-Eesti keel ja kultuur“ raames toimunud võistluse hindamiskogus olid lastekirjanduse uurija Jaanika Palm, kirjanik, muusik ja kirjandusuurija Lauri Sommer, kirjanik, pillimees ja pärimuseuurija Andreas Kalkun ning kirjanik Leila Holts.