[text]
Täna on

Virumaal vabariigi synnipäeva auks korraldatavast “Viru regist” inspiratsiooni saanud Kihnu kooliperet on haaranud regilaulupalavik ning kõik õpilased on oma regilaulu kirja pannud, kirjutas EPLs Anu Saare.

Kuigi Kihnus on regilaulu ajast aega lauldud, sai seekord asi alguse Virumaalt. Kihnu kooli õpetajad vastasid yleskutsele ja läkitasid “Viru regile” riigi synnipäevaks oma regivärsid.

“Alguses rääkisime naljaga pooleks, et kirjutame ka regilaulu, aga lõpuks ei olnudki see enam nali,” rääkis muusikaõpetaja ja huvijuht Hilma Kerbak.

Edasi kandus laululoomine juba lastele, sest Kerbak kuulutas välja regilauluvõistluse. Õpilased kirjutasid värsse ykshaaval ja klasside kaupa ning lõpuks sai laule nii palju, et õpetajad ei jõudnud neid reedeseks vabariigi synnipäevaaktuseks yle vaadata. Seepärast tuleb järgmisel nädalal omaloominguvõistlus, kus laste looming ette lauldakse ja parimad välja valitakse.

Õpetaja Kerbaku sõnul on enamik värsse kihnukeelsed, aga kirjutatud on ka kirjakeeles. “Eks need räägi sellest, mida me siin iga päev teeme, folkloor on ju elust enesest,” lausus ta.

Lisaks regilauludele on õpilased võistlusele esitanud muistendeid, luuletusi, kirjutisi või joonistusi, mis on seotud eesti kultuuriga.


Eesti Päevaleht