[text]
Täna on

t_ilvesed_1.gifYleeile Tallinnas Estonia teatris vabariigi 90. aastapäeva puhul nii kodumaiseid kui välismaiseid kylalisi võõrustanud president Toomas Hendrik Ilves kandis tavapärase fraki asemel Halliste kihelkonna stiliseeritud mulgikuube, kirjutas Sakalas Rannar Raba.

Ka proua Evelin Ilvese heleda kleidi juures kasutatud motiivid pärinesid Lõuna-Viljandimaalt. „Rahvariided ei pea olema jäänud aegadesse kinni. Minu suur unistus oli stiliseerida mulgi rahvariideid. Tulemuseks on suurepäraselt teostatud mulgi frakk,“ rääkis esileedi Eesti Televisiooni otseylekandes.

Evelin Ilves rõhutas, et ta armastab rahvariideid, nende mustreid ja värve ning avaldas arvamust, et need võiksid elada meiega koos ka tänases päevas. „Usun, et igayks võib lasta endale ise rahvariided oma kavandi järgi teha, nagu mina seda teha sain.“

Mulgikuue juures kandis president Ilves vastvalminud Riigivapi teenetemärgi ketti, mille tegemiseks kulus 624 000 krooni ning mille varastatud originaali hoiavad Venemaa võimud siiani Moskvas Kremli relvapalatis.

Pilt: www.president.ee


Sakala