[text]
Täna on

t_mulgilogo.gifMulgi kultuuri instituut korraldab laupäeval viienda Mulgi konverentsi, mille peateema on pärimuskultuuri õpe, kirjutas Sakalas Margus Haav.

«Igal konverentsil on olnud oma kindel suund,» rääkis instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk. «Seekordne peateema puudutab ka Mulgimaa koole. Juba ammu on jutuks olnud, kuidas võiks pärimuskultuuri piirkondades seda õpet toimetada, aga seni pole seda riiklikul tasemel koordineeritud.»

Haridus- ja teadusministeeriumis on parasjagu käsil pärimuskultuuri õppekava koostamine. Ministeeriumi nõunik Toomas Liivamägi annab konverentsil ylevaate ministeeriumi sellekohastest ettepanekutest ja kavadest.

«Systeem on põhimõtteliselt paigas ning selleks on eraldatud ka esimesed summad,» lausus Habakukk. «Õpetust hakatakse andma juba järgmisest õppeaastast piirkondades, kus on ainekava, materjalid ja vajaliku koolituse saanud õpetajad.»

Ettekannetega esinevad teiste hulgas Võro instituudi direktor Külli Eichenbaum, kes jagab pärimuskultuuri õppe kogemusi Võrumaa koolides, Mulgi kultuuri instituudi keeleprojektide juht Alli Laande, kes kõneleb mulgi keele ja kultuuri õpetamisest, ning mulk ja koolijuht Hendrik Agur, kes peatub valmisolekul mulgi keele ja kultuuri õppimiseks.

Viies Mulgi konverents algab eeloleval laupäeval kell 11.30 Mustla rahvamajas ning sellele on oodatud kõik mulgi keele ja kultuuri huvilised.


Sakala