[text]
Täna on

Lyganuse kyla selts kutsub kõiki virulasi yles koguma ja yles kirjutama või ise looma ja seltsile saatma kirderannikukeelseid jutte. Kui kogumine läheb korda, kavatsetakse saabunud juttudest anda välja kogumik.

"Olgem uhked oma kodukandi murdekeele yle nagu seda on võrukesed, kihnlased, mulgid ja teised!" seisab yleskutses. "Kõige ilusamb on ikke oma kodu kiel!"

Jutud palutakse saata seltsile sygiskuu esimeseks päevaks (01.09.) aadressil Kiviõli tee 8, Lyganuse, 43301 Ida-Virumaa või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Emakeelepäeval 14 urbekuud (14.03.) peab selts Lyganuse keskkoolis keelekonverentsi. Ettekanded on murdekogumisest Lyganuse kihelkonnas, kohalikust murdekogujast Aino Källost, räägitakse võru keele praegusest seisust, õpilased loevad murdekeelseid jutte ja lauldakse kohalikke regilaule. Ettekandeid peavad Anu Haak Eesti Keele Instituudist, Külli Eichenbaum Võru Instituudist ja Erika Rohumäe Lüganuse Keskkoolist.

Kirderanniku keel on levinud Viru mere rannikul Kuusalu kihelkonnast Vaivarani ja seda on kutsutud rannaviru, pohiranna ja viru kieleks.