[text]
Täna on

t_pohjapodrad.gifPyhapäeval, 09.03. kl 17.00 linastub Tallinna Kinomajas Uus tn 3 mansidest ja syrjakomidest jutustav film Susi (Hunt). Sisendusjõuline mängufilm kõneleb Lääne-Siberi elavast šamaanivõimetega mehest. 71 min pikkune värvifilm on vene ja ungari keeles, ingliskeelse tõlkekirjaga.

Lavastaja: Tamás Tóth, Käsikiri: Tamás Tóth, Aleksandr Basirov, Operaator: Vladimir Briljakov
Muusika: Zoltán Krulik, Osades: Aleksandr Basirov, Vladimir Merov jt.

Nikolai Sergejevitš on Siberi mees, kes on näinud ka paremaid päevi. Nõukogude ajal oli ta juhtival kohal, praeguseks on viinalembese mehe tegevusalaks aga murede lahendamine. Tohutu elukogemuse ja salapäraste omaduste abil saab ta jagu mistahes hädast.

Yhes väikses põdrakasvatusest elatuvas asulas on hundid hakanud kurja tegema. Nad hävitavad karja mitte põtru maha murdes, vaid neid verest tyhjaks imedes. Nõutuks jäänud karjused kutsuvad appi šamaanidest põlvneva Nikolai Sergejevitši…

Filmi lavastaja Tamás Tóth on lõpetanud Moskva kinematograafiainstituudi ja tunneb Venemaa olusid. Lääne-Siberis manside ja syrja-komide asualadel toimuvas filmis näeme osatäitjatena peamiselt kohalikke elanikke, esialgu sotsiograafilise kirjeldusena algav film saab peatselt muinasloolise ja pärimusliku mõõtme. Kohatisi näitlemispuudujääke korvavad oma elulisuses meeldesööbivad vahejuhtumid ja Vladimir Briljakovi suurepärane operaatoritöö.

Pärast linastust kohtub vaatajatega filmi lavastaja Tamás Tóthiga.

Sissepääs tasuta.