[text]
Täna on

23 urbekuud kell 15 toimub Obinitsas galeriis Hal'as Kunn MTÜ Taarka Pärimusteatri noorteryhma näidendi Kull'o esmaettekanne.

Näidendi kirjutaja Jäägeri Merle ehk Merca ytles Maavalla kojale, et lavastuses löövad kaasa noored Obinitsast, Värskast, Võrust, Tartust ja mujaltki. Noored on hingega asja juures ja see annab etendusele värske ilme.

Näidend jutustab Kull`o nimelisest neiust ja tema kurvast suhtest lapsepõlvesõbra ja kylla sattunud rändursõduriga. Kuna tegemist on õnnetu armastusega, ei saa mööda karvakakust ja muust pärimuslikust nõidusest. Oma osa on syndmustel ka lähedalasuvas soos elutseval vilbusel.

„Seto pärimuskultuur nõuab pidevalt väljamängimist ja taasloomist. Seto ajalugu annab ainest nii naljakatele ja rõõmsatele kui ka kurbloolistele näitemängudele. Seto hing elab ja seto moodi ilma nägevaid inimesi on ka noorte seas. Et hoida seto juuri kuivamise eest ja peale kasvatada uue aja õitsev seto kultuur, on vaja kaasaegseid näitemänge tänasest seto elost, kuid näidend võib vaadata ka ajalukku või tulevikku,” selgitab Evar Riitsaar MTÜ Taarka Pärimusteater ootusi.

Autor Merca, lavastajad Jäägeri Merle ja Jonase Tanel, peaosas Tammiste Riin.
Pilet maksab 25 krooni.


Maavalla koda