[text]
Täna on

Pyhapäeval, 23 urbekuud kl 11-16, ootab Eesti Vabaõhumuuseum mune värvima ja lindudele pesakaste meisterdama, teatas syndmuse korraldaja Maarja Kõuts.

Mängida saab tavapäraseid munaga seotud mänge ja osaleda munakoksimise võistlusel. Avatud on kevadised matka- ja orienteerumisrajad, saab  kuulata pyhademuusikat, vaatata loodusfilme ja niisama kevade saabumist nautida. Valitakse kauneim pyhademuna.

Sassi-Jaani talu suveköögis saab perenaine Karini juhendamisel suures pajas mune värvida. Ja seda ikka nii, nagu vanasti tehti - looduslike vahenditega. Appi võetakse sibulakoored ja kaseviha lehed, tanguterad ja lõngad, isegi pitsid. Sel ajal, kui munad pajas keevad, saab osaleda erinevates mängudes – munaveeretamine, munakorjamine, munaloopimine, muna lusikal kandmine.

Kuie koolimajas toimuvad kl 12 ja 14 perenaine Maie eestvedamisel munakoksimise võistlused.

Samuti valitakse Kuie koolimajas kauneim pyhademuna. Osaleda saavad kõik, kes on kodust eelnevalt värvitud muna kaasa võtnud või selle värvimisega äsja muuseumis valmis saaanud. Kõige kaunim pyhademuna kuulutatakse välja kl 15 Kolu kõrtsis.

Sepa talus saab koos peremees Mihkliga lindudele pesakaste meisterdada või koduseks tegutsemiseks hyva nõu ja õpetust saada. Valmismeisterdatud pesakasti võib muuseumis yles panna või koju kaasa võtta.

Härjapea talus õpitakse punuma kauneid paelu ja vöösid. Kes tahab, võib oma tehtud paelaga minna kiike ehtima. On ju munapyhad ka Lõuna-eesti kiigepyhad. Kiikumine pidavat keha kerge hoidma ja kihulased terveks suveks eemale peletama.

Kolu kõrtsis saab jalga puhata, mõnusalt keha kinnitada ja Rein Marani linnufilme vaadata. Ja nii nagu ikka, saab muuseumis ka hobuvankriga sõita.