[text]
Täna on

t_plakat_1.gifEsmaspäeval, 24 urbekuud kl 16.30 avatakse Kuressaare Kultuurikeskuses pildinäitus "Eestimaa looduslikud pyhapaigad".

Välja on pandud ligi 50 fotot, mis koos allkirjadega tutvustavad erinevaid ajaloolisi pyhapaiku,nendega seotud pärimust, tavasid ja pyhapaikade hoidmisega seotud muresid.

Hiied, pyhad kivid, allikad, puud ja teised ajaloolised looduslikud pyhapaigad on korraga maarahva vaimse ja asise põliskultuuri hoidjad. Nendega on kõige vahetumalt seotud meie rahvuslik identiteet, meie juured. Kuigi ilma looduslike pyhapaikadeta poleks me põlisrahvas, ei tea eestlased hiitest ja nendega seotud tavadest kuigi palju. Maausuliste Saarepealse koja koostatud näitus pyyab anda väikse panuse meie yihse kultuuripärandi olulise osa tutvustamiseks.

10 - 11 mahlakuud toimub samas konverents ning ymarlaud "Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu looduslikud pyhapaigad". Ettekannetega esinevad meie pyhapaikade tuntumad uurijad ja kaitsjad.

Konverentsi eesmärk on tutvustada saarte pärimuskultuuriga seotud ametnikke, õpetajad, aga ka laiemat avalikust looduslike pyhapaikade uurimise, hoidmise ja kasutamisega seotud kysimustega. Tutvustatakse ka looduslike pyhapaikade riikliku arengukava rakendamise kavasid.

Konverentsi teisel päeval toimub ymarlaud, kus arutatakse looduslike pyhapaikadega seotud kysimusi ja koostöö võimalusi pyhapaikade kaardistamise kiirendamiseks saartel.

Pyhapaikade pildinäitus on avatud 24.03. - 27.04. E-R kl 10-19 ja L kl 10-16  Kuressaare Kultuurikeskuses Tallinna tn 6.


Maavalla koda